Kimchis Sujebi, friss tésztával és fűszeres kimchi szószban

Kimchis Sujebi

A Kimchis Sujebi egy hagyományos koreai étel, amely fűszeres kimchivel és friss házi tésztával készül. Az étel igazi comfort food, amely a fűszeres és gazdag ízek keverékével örvendezteti meg a tenger gyümölcseinek és a koreai konyhának rajongóit. A sujebi, azaz a friss, kézzel készített tészta az ételt igazán különlegessé teszi, miközben a kimchi és a szójaszósz gazdag ízvilágot biztosít.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
550 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Kimchi
300 g Búzaliszt
150 ml Víz
1 db Tojás
3 gerezd Fokhagyma
1 db Hagyma
2 ek. Sesamolaj
1 szál Zöldhagymát
2 ek. Szójaszósz
0.5 tk. Bors
0.5 tk.

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd el a tészta alapot: egy tálban keverd össze a búzalisztet, a sót, a tojást és a vizet. Keverd addig, amíg egy rugalmas tésztát kapsz. Pihentesd 10 percig.

    A tésztát ne gyúrd túl, hogy a sujebi szépen megemelkedjen főzés közben.

    2

    A kimchit vágd apróra. Ha túl savanyú, öblítsd át egy kicsit hideg vízzel, hogy enyhíts a savasságán. A fokhagymát és a hagymát apróra vágd.

    A kimchi egy erőteljes ízű alapanyag, így fontos, hogy ízlésed szerint adagold.

    3

    Egy serpenyőben hevítsd fel a sesamolajat, majd add hozzá a fokhagymát és a hagymát. Pirítsd őket 2-3 percig, amíg illatosak lesznek.

    Ügyelj arra, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert akkor keserű lesz.

    4

    Add hozzá az apróra vágott kimchit, és pirítsd még 3-4 percig. Ezután öntsd rá a szójaszószt, és főzd további 5 percig, hogy a kimchi ízei összeérjenek.

    A szójaszósz gazdagítja az étel ízét, de ne add hozzá túl sokat, hogy ne nyomja el a kimchi frissességét.

    5

    A pihentetett tésztát nyújtsd ki vékonyra, majd vágd kis darabokra, és formázz belőlük kis csíkokat.

    A tészta csíkokat formálj úgy, hogy ne legyenek túl vastagok, különben nem főnek meg egyenletesen.

    6

    Forralj fel egy nagy fazék vizet. A forrásban lévő vízbe tedd bele a tésztadarabokat, és főzd 5-7 percig, amíg megpuhulnak.

    Ha a tészta csíkokat főzés közben ragadósnak találod, egy kis olajat adhatsz a vízhez.

    7

    Amikor a tészta megfőtt, öntsd hozzá a kimchis szószt a tésztával együtt a fazékba. Hagyj főzni még 5 percig.

    A tészta és a kimchi együtt főzése segít, hogy az ízek jól összeérjenek.

    8

    Tálald forrón, friss zöldhagymával és egy kis borssal megszórva.

    A zöldhagyma frissessége jól kiegészíti a kimchi fűszeres ízét, és extra színt ad a tálalásnak.