Kimchivel gazdagított Yukgaejang tálalva egy tálban, gazdag fűszeres ízekkel

Kimchivel gazdagított Yukgaejang

A Yukgaejang egy tradicionális koreai étel, amelyet eredetileg marhahúsból készítenek, és a legjobb, ha gazdag, fűszeres ízekkel rendelkezik. A kimchi hozzáadása a Bolognai stílusú levesekhez ad egy egyedülálló ízt és frissességet. A kimchivel gazdagított Yukgaejang a koreai konyha népszerű levesének modern változata, amely könnyen készíthető, és tökéletes választás a hűvösebb hónapokra. Az étel az egyik kedvenc leves Koreában, amelyet gyakran tálalnak főételként vagy étkezés kiegészítőjeként.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 óra
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Marhahús (pl. lapocka)
150 g Kimchi
2 szál Zöldhagyma
5 gerezd Fokhagyma
2 ek. Ginger-garlic paste (gyömbér-fokhagyma paszta)
2 ek. Szójaszósz
1 tk. Tamarind paszta
2 db Piros chili
1 db Póréhagyma
1 l Víz
1 ek. Szezámolaj
1 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst vágd csíkokra, és tedd félre. A marhahús lehet friss vagy maradék hús is.

    A húsnak nem szükséges túl apróra vágva lenni, hiszen a levesben jól megpuhul és felveszi a fűszereket.

    2

    Egy nagy edényben hevítsd fel a szezámolajat, majd add hozzá a marhahúst, és pirítsd meg minden oldalát. Ezután vedd le a tűzről és tedd félre.

    A marhahús pirítása segít gazdagítani a leves ízét, és mélyebb aromát ad.

    3

    Egy másik serpenyőben pirítsd meg a fokhagymát és a gyömbér-fokhagyma pasztát 2-3 percig, amíg az illatok felszabadulnak.

    A gyömbér-fokhagyma paszta kulcsfontosságú, mivel intenzív ízt ad a levesnek, ne hagyd ki!

    4

    Add hozzá a kimchit a serpenyőbe, és főzd további 5 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A kimchi erős és pikáns íze adja az ételnek a karakterét, ne hagyd ki belőle!

    5

    Ezután öntsd hozzá a vizet, a szójaszószt, a tamarind pasztát, sót, borsot, és keverd jól össze. Hozd felforrni, majd főzd lassú tűzön 15-20 percig.

    A tamarind paszta friss, savanykás ízt ad, amit a szójaszósz sós íze egyensúlyoz.

    6

    Hozzáadhatod a zöldhagymát és a póréhagymát, és főzd további 5 percig.

    A hagymák gyorsan megpuhulnak és frissítik a leves ízét.

    7

    Miután a leves teljesen összeértek, tálald frissen a kimchivel gazdagított Yukgaejangot forrón.

    A levelet tálalás előtt próbáld meg kóstolni, hogy szükséges-e még sózni vagy fűszerezni.