A marhahúst vágd csíkokra, és tedd félre. A marhahús lehet friss vagy maradék hús is.
A húsnak nem szükséges túl apróra vágva lenni, hiszen a levesben jól megpuhul és felveszi a fűszereket.
Egy nagy edényben hevítsd fel a szezámolajat, majd add hozzá a marhahúst, és pirítsd meg minden oldalát. Ezután vedd le a tűzről és tedd félre.
A marhahús pirítása segít gazdagítani a leves ízét, és mélyebb aromát ad.
Egy másik serpenyőben pirítsd meg a fokhagymát és a gyömbér-fokhagyma pasztát 2-3 percig, amíg az illatok felszabadulnak.
A gyömbér-fokhagyma paszta kulcsfontosságú, mivel intenzív ízt ad a levesnek, ne hagyd ki!
Add hozzá a kimchit a serpenyőbe, és főzd további 5 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A kimchi erős és pikáns íze adja az ételnek a karakterét, ne hagyd ki belőle!
Ezután öntsd hozzá a vizet, a szójaszószt, a tamarind pasztát, sót, borsot, és keverd jól össze. Hozd felforrni, majd főzd lassú tűzön 15-20 percig.
A tamarind paszta friss, savanykás ízt ad, amit a szójaszósz sós íze egyensúlyoz.
Hozzáadhatod a zöldhagymát és a póréhagymát, és főzd további 5 percig.
A hagymák gyorsan megpuhulnak és frissítik a leves ízét.
Miután a leves teljesen összeértek, tálald frissen a kimchivel gazdagított Yukgaejangot forrón.
A levelet tálalás előtt próbáld meg kóstolni, hogy szükséges-e még sózni vagy fűszerezni.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.