Kinpira daikon retekkel, fűszeres japán étel szezámmaggal és zöldhagymával tálalva

Kinpira daikon retekkel

A kinpira egy hagyományos japán étel, amelyet gyakran zöldségekkel készítenek, és egyedülálló, fűszeres ízvilágot kínál. A daikon retek különösen népszerű a japán konyhában, mivel friss, enyhén csípős íze remekül illik a fűszeres, édes szójaszószos szószokhoz. A kinpira étel hagyományosan pirított formában készül, és általában köretként tálalják. Ezt az ételt sokan szeretik a roppanós zöldségek és a gazdag, fűszeres szósz miatt. Ha szeretnél egy igazán ínycsiklandó japán ételt, próbáld ki ezt a vegán változatot!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
1 db Daikon retek
1 db Sárgarépa
3 ek. Sójaszósz
2 ek. Mirin
1 ek. Cukor
1 ek. Szezámmag
1 ek. Olívaolaj
1 cm Friss gyömbér
1 gerezd Fokhagyma
2 szál Zöldhagyma

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A daikon reteket és a sárgarépát hámozd meg, majd vágd őket vékony csíkokra vagy hasábokra. Az étel hagyományos japán kinpirája vékony szeletekkel a legfinomabb, de ha gyorsabban szeretnél dolgozni, használhatsz reszelőt is.

    A retek és sárgarépa vékony csíkokra vágása nemcsak esztétikus, hanem gyorsítja a főzést is.

    2

    A gyömbért és a fokhagymát reszeld finomra. A zöldhagymát apróra vágd fel.

    A friss gyömbér és fokhagyma aromája tökéletes alapot ad a kinpira daikon fűszeres ízvilágának.

    3

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat közepes lángon. Add hozzá a reszelt gyömbért és fokhagymát, majd pirítsd őket 1-2 percig, amíg illatosak lesznek.

    Ügyelj arra, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserű ízt adhat az ételnek.

    4

    Add hozzá a felaprított daikon retket és sárgarépát, majd pirítsd őket 5-6 percig, amíg kissé megpuhulnak, de még roppanósak maradnak.

    Ha szeretnéd, a zöldségeket egy kicsit karamellizálhatod, hogy gazdagabb ízt kapjanak.

    5

    Öntsd hozzá a szójaszószt, mirint és a cukrot. Keverd jól össze, majd főzd 5-6 percig, amíg az ízek jól összefonódnak, és a szósz kissé sűrűsödik.

    A mirin hozzáadása édes, enyhén alkoholos ízt ad a keveréknek, ami tökéletesen illik a zöldségekhez.

    6

    Ha elkészült, szórd meg a szezámmaggal és a felaprított zöldhagymával.

    A szezámmag és zöldhagyma nemcsak ízletes, hanem szép díszítést is ad az ételnek.

    7

    Tálald melegen, és élvezd ezt a finom, fűszeres japán ételt.

    A kinpira daikon tökéletes kísérője lehet rizsnek, de akár önálló ételként is fogyasztható.