Kiritanpo nabe burdock gyökérrel tálalva egy ínycsiklandó japán leves

Kiritanpo Nabe Burdock Gyökérrel

A Kiritanpo nabe, a japán Honsú szigetén honos étel, évszázadok óta a téli időszak kedvelt fogása. A burdock gyökér, vagy ahogy a japánok hívják, a \'gobo\', az étel egyik alapvető összetevője, amely gazdag ízvilágot ad a levesnek. A kiritanpo rizs egy egyedülálló rizstípus, amelyet Japánban készítenek, és különlegessé teszi a leves állagát. Az étel tökéletes választás hideg napokra, hiszen a miso paszta és a csirkehús melegséget adnak, míg a friss koriander egy kis frissességet csempész a tányérba. Az étel sokféleképpen variálható, akár a miso pasztát cserélhetjük a különböző helyi fűszerekkel is.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 55 perc
2200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
150 g Burdock gyökér
200 g Kiritanpo rizs
300 g Csirke
2 szál Zöldhagyma
3 ek. Szójaszósz
2 ek. Miso paszta
1 l Húsleves alaplé
50 g Tészta (szemcsés)
1 csokor Friss koriander
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A burdock gyökeret hámozd meg, majd vékony szeletekre vágd. Ha nem található friss burdock gyökér, használhatsz szárított verziót is, amit be kell áztatni vízbe 30 percre.

    A burdock gyökér tisztításához használj zöldséghámozót, hogy könnyen eltávolíthasd a kemikáliákat és a héjat.

    2

    A csirkét kockázd fel, és egy serpenyőben kezd el pirítani. Amikor a hús megpirul, adj hozzá a húsleves alaplevet, és hagyd főzni körülbelül 10 percig.

    Ha a csirke bőrös, érdemes először a bőrt pirítani, hogy még ízletesebb legyen a leves!

    3

    Tedd hozzá a burdock gyökeret és a kiritanpo rizst a leveshez. Főzd őket együtt körülbelül 15-20 percig, amíg a rizs megpuhul és a gyökér is megpuhul.

    A kiritanpo rizst először érdemes átmosni, hogy eltávolítsuk a felesleges kemikáliákat.

    4

    Miután a gyökér és a rizs megpuhult, adj hozzá miso pasztát és szójaszószt. Ízesítsd sóval és borssal, majd főzd tovább 5 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.

    A miso paszta ízesítése intenzív, ezért először egy kisebb mennyiséget adj hozzá, és kóstold meg, mielőtt többet tennél bele.

    5

    Végül tálalás előtt szórd meg friss korianderrel, és kész is a leves! A koriander frissessége csodálatosan kiegészíti a sós leves ízét.

    A koriander levelek frissessége nagyon fontos, ne hagyd sokáig a tálban, hogy megőrizzék aromájukat!