A burdock gyökeret hámozd meg, majd vékony szeletekre vágd. Ha nem található friss burdock gyökér, használhatsz szárított verziót is, amit be kell áztatni vízbe 30 percre.
A burdock gyökér tisztításához használj zöldséghámozót, hogy könnyen eltávolíthasd a kemikáliákat és a héjat.
A csirkét kockázd fel, és egy serpenyőben kezd el pirítani. Amikor a hús megpirul, adj hozzá a húsleves alaplevet, és hagyd főzni körülbelül 10 percig.
Ha a csirke bőrös, érdemes először a bőrt pirítani, hogy még ízletesebb legyen a leves!
Tedd hozzá a burdock gyökeret és a kiritanpo rizst a leveshez. Főzd őket együtt körülbelül 15-20 percig, amíg a rizs megpuhul és a gyökér is megpuhul.
A kiritanpo rizst először érdemes átmosni, hogy eltávolítsuk a felesleges kemikáliákat.
Miután a gyökér és a rizs megpuhult, adj hozzá miso pasztát és szójaszószt. Ízesítsd sóval és borssal, majd főzd tovább 5 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.
A miso paszta ízesítése intenzív, ezért először egy kisebb mennyiséget adj hozzá, és kóstold meg, mielőtt többet tennél bele.
Végül tálalás előtt szórd meg friss korianderrel, és kész is a leves! A koriander frissessége csodálatosan kiegészíti a sós leves ízét.
A koriander levelek frissessége nagyon fontos, ne hagyd sokáig a tálban, hogy megőrizzék aromájukat!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.