A csirkehúst vágd kis csíkokra, és sózd meg. A hagymát és gyömbért apróra vágd.
Ha nem szereted a csirkehúst, próbálhatod sertéshússal is, de a csirke a legjobb választás.
Egy nagy serpenyőben hevítsd fel a szezámolajat, majd pirítsd meg a csirkehúst, amíg aranybarna nem lesz.
A csirkehús gyorsan sül, ügyelj, hogy ne égjen meg, és hogy megmaradjon benne a nedvesség.
Add hozzá a felaprított hagymát és gyömbért, és pirítsd további 1-2 percig.
A gyömbér és a hagyma friss íze fantasztikusan passzol a csirkehúshoz, ezért fontos, hogy ne piruljanak túl.
Öntsd hozzá a zöldségleves alaplevet és a szójaszószt, majd forrald fel.
Ha gazdagabb ízt szeretnél, használhatsz csirkealaplevet is.
A kínai kelkáposztát vágd nagyobb darabokra, és tedd a levesbe. Főzd 5-7 percig, amíg megpuhul.
A kelkáposzta gyorsan puhul, ezért figyelj arra, hogy ne főzd túl.
A kiritanpot (rizslángost) törd darabokra, és tedd a levesbe. Főzd további 5 percig, hogy a rizslángos átvegye az ízeket.
A kiritanpo az étel alapvető része, és ez adja meg a leves gazdagságát, úgyhogy ügyelj rá, hogy jól belemerüljön a levesbe.
Szórd meg szezámmaggal és friss petrezselyemmel tálalás előtt.
A petrezselyem frissességet ad a tálalásnak, és a szezámmag finom ropogós textúrát kölcsönöz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.