Kiritanpo nabe kínai kelkáposztával, csirkehússal és rizslángossal tálalva

Kiritanpo nabe kínai kelkáposztával

A kiritanpo nabe egy klasszikus japán étel, amely egy gazdag leves csirkehússal, rizslángossal és zöldségekkel. A kiritanpo, ami egy rizslángos, különleges textúrát és ízt ad a levesnek, miközben a kelkáposzta frissessége és a csirkehús gazdagsága kiváló harmóniát alkot. Ezt az ételt hagyományosan a hideg hónapokban készítik, amikor valami meleg és tápláló ételre van szükség.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Kiritanpo (rizslángos)
200 g Kínai kelkáposzta
300 g Csirkehús (filé)
1 ek. Ginger (friss gyömbér)
1 db Hagyma
3 ek. Szójaszósz
1 ek. Szezámolaj
1 l Zöldségleves alaplé
1 ek. Szezámmag
1 csokor Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehúst vágd kis csíkokra, és sózd meg. A hagymát és gyömbért apróra vágd.

    Ha nem szereted a csirkehúst, próbálhatod sertéshússal is, de a csirke a legjobb választás.

    2

    Egy nagy serpenyőben hevítsd fel a szezámolajat, majd pirítsd meg a csirkehúst, amíg aranybarna nem lesz.

    A csirkehús gyorsan sül, ügyelj, hogy ne égjen meg, és hogy megmaradjon benne a nedvesség.

    3

    Add hozzá a felaprított hagymát és gyömbért, és pirítsd további 1-2 percig.

    A gyömbér és a hagyma friss íze fantasztikusan passzol a csirkehúshoz, ezért fontos, hogy ne piruljanak túl.

    4

    Öntsd hozzá a zöldségleves alaplevet és a szójaszószt, majd forrald fel.

    Ha gazdagabb ízt szeretnél, használhatsz csirkealaplevet is.

    5

    A kínai kelkáposztát vágd nagyobb darabokra, és tedd a levesbe. Főzd 5-7 percig, amíg megpuhul.

    A kelkáposzta gyorsan puhul, ezért figyelj arra, hogy ne főzd túl.

    6

    A kiritanpot (rizslángost) törd darabokra, és tedd a levesbe. Főzd további 5 percig, hogy a rizslángos átvegye az ízeket.

    A kiritanpo az étel alapvető része, és ez adja meg a leves gazdagságát, úgyhogy ügyelj rá, hogy jól belemerüljön a levesbe.

    7

    Szórd meg szezámmaggal és friss petrezselyemmel tálalás előtt.

    A petrezselyem frissességet ad a tálalásnak, és a szezámmag finom ropogós textúrát kölcsönöz.