A kiritanpot (rizspálcikákat) helyezd egy tál vízbe, és hagyd ázni 15 percig, hogy megpuhuljanak.
A kiritanpo a levesben is könnyen megpuhul, de az áztatás segít, hogy még lágyabb legyen.
A csirkehúst darabold fel kisebb falatokra. A póréhagymát karikázd fel, a shitake gombát szeleteld, és a tofut kockázd fel.
Ha nem szereted a gombát, akkor cserélheted más zöldségekkel, például shiitake helyett champignon gombával.
Egy nagy edényben melegítsd fel a húsleves alaplevet, majd add hozzá a szójaszószt, mirint, sót és borsot.
A mirin édesít és gazdagítja az alaplevet, míg a szójaszósz sósságot és umamit ad az ételnek.
Amikor a leves felforr, add hozzá a csirkehúst, a póréhagymát, gombát és tofut, majd főzd 10 percig, amíg minden hozzávaló megpuhul.
A csirke gyorsan megfő, ne hagyd túl sokáig a levesben, hogy megőrizzék a hús szaftosságát.
Add hozzá a kiritanpot és a shirataki tésztát a leveshez, és főzd még 5-7 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A shirataki tészta gyorsan felveszi a leves ízét, de figyelj rá, hogy ne főzd túl, hogy megőrizzék a textúrájukat.
Tálald forrón, szezámmaggal és friss korianderrel díszítve.
A szezámmag gazdag ízt és ropogósságot ad a levesnek, és még szebbé teszi a tálalást.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.