Kiritanpo Nabe Shirataki tésztával, gazdag japán leves zöldségekkel és tésztával

Kiritanpo Nabe Shirataki tésztával

A Kiritanpo Nabe egy tradicionális japán étel, amely gazdag ízekkel és tápláló alapanyagokkal van tele. A Kiritanpo (rizspálcikák) és a shirataki tészta adja a levest egyedi állagát, miközben a friss zöldségek és a csirkehús tökéletesen harmonizálnak. Ez a melegítő leves tökéletes választás hideg napokra, amikor valami könnyen elkészíthető, de tápláló ételre van szükség. Japánban a nabe egy közösségi étkezés, amelyet gyakran családi körben fogyasztanak, és a Kiritanpo Nabe egy ínycsiklandó változata ennek a hagyományos ételnek.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Kiritanpo (rizspálcikák)
200 g Shirataki tészta
300 g Csirkehús
2 db Póréhagyma
100 g Shitake gomba
150 g Tófu
750 ml Húsleves alaplé
2 ek. Szójaszósz
2 ek. Mirin
1 tk. Szezámmag
0.5 tk.
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A kiritanpot (rizspálcikákat) helyezd egy tál vízbe, és hagyd ázni 15 percig, hogy megpuhuljanak.

    A kiritanpo a levesben is könnyen megpuhul, de az áztatás segít, hogy még lágyabb legyen.

    2

    A csirkehúst darabold fel kisebb falatokra. A póréhagymát karikázd fel, a shitake gombát szeleteld, és a tofut kockázd fel.

    Ha nem szereted a gombát, akkor cserélheted más zöldségekkel, például shiitake helyett champignon gombával.

    3

    Egy nagy edényben melegítsd fel a húsleves alaplevet, majd add hozzá a szójaszószt, mirint, sót és borsot.

    A mirin édesít és gazdagítja az alaplevet, míg a szójaszósz sósságot és umamit ad az ételnek.

    4

    Amikor a leves felforr, add hozzá a csirkehúst, a póréhagymát, gombát és tofut, majd főzd 10 percig, amíg minden hozzávaló megpuhul.

    A csirke gyorsan megfő, ne hagyd túl sokáig a levesben, hogy megőrizzék a hús szaftosságát.

    5

    Add hozzá a kiritanpot és a shirataki tésztát a leveshez, és főzd még 5-7 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A shirataki tészta gyorsan felveszi a leves ízét, de figyelj rá, hogy ne főzd túl, hogy megőrizzék a textúrájukat.

    6

    Tálald forrón, szezámmaggal és friss korianderrel díszítve.

    A szezámmag gazdag ízt és ropogósságot ad a levesnek, és még szebbé teszi a tálalást.