Kladdkaka citromos mázzal, finom és ínycsiklandó sütemény

Kladdkaka citromos mázzal

A Kladdkaka egy klasszikus svéd sütemény, amely rendkívül népszerű az egyszerűségéből és az ízletes, csokoládés tésztájából. A sütemény kívül ropogós, belül pedig ragacsos, így igazi élményt ad minden falat. A citromos máz friss, savanykás íze remekül kiegészíti a csokoládé gazdag ízét, és még finomabbá teszi a süteményt. Az egész család imádni fogja ezt az egyszerű, de ínycsiklandó desszertet!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 35 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
250 g Cukor
100 g Vaj
2 db Tojás
140 g Liszt
50 g Kakaópor
1 csipet
1 cs. Vaníliás cukor
1 db Lemon
100 g Porcukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A vajat és a cukrot olvaszd meg egy kis edényben. Ha megolvadt, tedd félre, és hagyd kicsit hűlni.

    Ne forrald a vajat, csak olvaszd meg, hogy megőrizze a krémességét.

    2

    A tojásokat egy tálban keverd össze a vaníliás cukorral, majd add hozzá a cukros vajat.

    Ha a tojásokat először felvered, az segít a tésztában elérni a kívánt levegősséget.

    3

    A lisztet, kakaóport és sót szitáld össze, majd add hozzá a vajas-tojásos keverékhez.

    A szitálás segít a száraz összetevők egyenletes eloszlásában.

    4

    Keverd össze alaposan, hogy egy sima tésztát kapj. Ne keverd túl, hogy megőrizzük a kladdkaka jellegzetes ragacsos textúráját.

    A tészta viszonylag sűrű lesz, de ne aggódj, így lesz tökéletes a végeredmény.

    5

    Öntsd a tésztát egy kivajazott és lisztezett tortaformába, majd süsd 180°C-on 20-25 percig, amíg a teteje megszilárdul, de a belseje még lágy marad.

    Ne süsd túl, mert a kladdkaka akkor a legjobb, ha a közepén kicsit lágy marad.

    6

    A sütemény hűtése után készítsd el a citromos mázat: a porcukrot keverd össze egy kevés citromlével, amíg sima, folyékony máz nem lesz.

    A máz akkor lesz tökéletes, ha éppen annyi citromot adsz hozzá, hogy folyékony marad, de nem túl híg.

    7

    A kész kladdkakát szórd meg a citromos mázzal, és hagyd, hogy megszilárduljon. Tálald frissen és élvezd!

    Ha a máz túl gyorsan megszárad, tedd a süteményt rövid időre a hűtőbe, hogy gyorsabban megszilárduljon.