A vajat és a cukrot olvaszd meg egy kis edényben. Ha megolvadt, tedd félre, és hagyd kicsit hűlni.
Ne forrald a vajat, csak olvaszd meg, hogy megőrizze a krémességét.
A tojásokat egy tálban keverd össze a vaníliás cukorral, majd add hozzá a cukros vajat.
Ha a tojásokat először felvered, az segít a tésztában elérni a kívánt levegősséget.
A lisztet, kakaóport és sót szitáld össze, majd add hozzá a vajas-tojásos keverékhez.
A szitálás segít a száraz összetevők egyenletes eloszlásában.
Keverd össze alaposan, hogy egy sima tésztát kapj. Ne keverd túl, hogy megőrizzük a kladdkaka jellegzetes ragacsos textúráját.
A tészta viszonylag sűrű lesz, de ne aggódj, így lesz tökéletes a végeredmény.
Öntsd a tésztát egy kivajazott és lisztezett tortaformába, majd süsd 180°C-on 20-25 percig, amíg a teteje megszilárdul, de a belseje még lágy marad.
Ne süsd túl, mert a kladdkaka akkor a legjobb, ha a közepén kicsit lágy marad.
A sütemény hűtése után készítsd el a citromos mázat: a porcukrot keverd össze egy kevés citromlével, amíg sima, folyékony máz nem lesz.
A máz akkor lesz tökéletes, ha éppen annyi citromot adsz hozzá, hogy folyékony marad, de nem túl híg.
A kész kladdkakát szórd meg a citromos mázzal, és hagyd, hogy megszilárduljon. Tálald frissen és élvezd!
Ha a máz túl gyorsan megszárad, tedd a süteményt rövid időre a hűtőbe, hogy gyorsabban megszilárduljon.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.