Egy nagy tálban keverd össze a darált marhahúst a sóval, fekete borssal és Worcestershire szósszal.
A Worcestershire szósz umami ízt kölcsönöz a húsnak, de óvatosan adagold, mert sós.
Oszd a húst négy egyenlő részre, majd formázz belőlük vastag húspogácsákat. Ügyelj arra, hogy kicsit nagyobbak legyenek, mint a zsemle, mert sülés közben összemennek.
A pogácsák formázásakor ügyelj arra, hogy egyenletes vastagságúak legyenek, hogy egyenletesen süljenek meg.
Melegíts fel egy serpenyőt vagy grillt közepes-magas hőmérsékletre, majd kend meg egy kevés olívaolajjal.
Ha grillt használsz, tisztítsd meg alaposan a rácsot, mielőtt elkezdenéd sütni a húst.
Süsd a húspogácsákat oldalanként kb. 3-4 percig, amíg szép barnák lesznek. Ha közepesen átsült burgert szeretnél, süsd további 2 percig oldalanként.
A hús átsültségét hőmérővel is ellenőrizheted. A közepesen átsült burger belső hőmérséklete kb. 63°C.
A sütési idő utolsó percében helyezz egy szelet cheddar sajtot a húspogácsára, és hagyd ráolvadni.
A sajtot akkor tedd a húsra, amikor már majdnem teljesen átsült, hogy ne égjen meg.
Vágd félbe a hamburgerzsemléket, majd pirítsd meg őket enyhén egy száraz serpenyőben vagy grillen.
A zsemle pirítása megakadályozza, hogy elázzon a szafttól.
Kend meg az alsó zsemle felét majonézzel, majd helyezd rá a salátalevelet.
A majonéz helyett használhatsz más szószt is, például aiolit vagy remoulade-ot.
Helyezd rá a sajtos húspogácsát, majd tedd rá a paradicsomkarikákat, hagymakarikákat és uborkaszeleteket.
A zöldségeket tetszés szerint variálhatod.
Locsold meg ketchuppal és mustárral, majd helyezd rá a zsemle tetejét.
A ketchup és mustár mennyiségét ízlés szerint állítsd be.
Tálald azonnal sült krumplival vagy coleslaw salátával kísérve.
A sült krumplit érdemes frissen sütni, hogy ropogós maradjon.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.