Klasszikus Arepa koreai stílusú étel tálalva

Klasszikus Arepa

Az arepa a latin-amerikai konyha egyik alappillére, amely Kolumbiából és Venezuelából származik. Ezt az egyszerű, de ínycsiklandó ételt évszázadok óta fogyasztják, mivel könnyen elkészíthető és rendkívül változatosan tölthető. Az arepa története az ősi indián kultúrákig nyúlik vissza, akik már kukoricából készítettek lepényeket. Ma a világ számos részén kedvelt étel, és tökéletes választás reggelire, ebédre vagy vacsorára.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 csésze Arepa liszt (pre-cooked corn flour)
1.5 csésze Meleg víz
1 tk.
2 ek. Olaj (sütéshez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Az arepa lisztet, sót és a meleg vizet tedd egy nagy tálba, és alaposan keverd össze.

    Győződj meg róla, hogy a víz meleg, de ne forró, így a liszt könnyen feloldódik benne.

    2

    Amikor a keverék összeállt, hagyd pihenni 5-10 percig, hogy a liszt jól felszívja a vizet.

    Ha a tészta túl ragacsos, adj hozzá még egy kevés lisztet. Ha túl száraz, egy kis vizet.

    3

    Miután a tészta pihent, formálj belőle kis korongokat, körülbelül 1 cm vastagságúra.

    Használj nedves kézfejet, hogy elkerüld, hogy a tészta hozzáragadjon a kezedhez.

    4

    Melegíts fel egy serpenyőt közepes lángon, és adj hozzá egy evőkanál olajat. Helyezd bele a formált arepákat, és süsd mindkét oldalukat aranybarnára, körülbelül 4-5 percig oldalanként.

    Ne süsd túl magas hőmérsékleten, hogy a külseje ne égjen meg, miközben a belseje még nyers marad.

    5

    Miután mindkét oldala megpirult, tedd félre, és hagyd egy kicsit hűlni, majd vágd fel, és töltsd meg a kívánt töltelékkel (például sajttal, hússal vagy zöldségekkel).

    Ha az arepát gyorsan szeretnéd melegíteni, melegítsd át a sütőben alacsony hőfokon néhány percig.