Klasszikus Cornbread szeletelve, friss, puha belsővel

Klasszikus Cornbread

A cornbread, vagy kukoricás kenyér, az amerikai déli konyha egyik alapétkezése. Az étel hosszú múltra tekint vissza, és az indiánok kukoricából készült kenyerei ihlették. Ma már sokféle változata létezik, de az alaprecept mindig az egyszerű kukoricalisztből, vajból, cukorból és tojásból készült tészta. A klasszikus cornbread a legfinomabb frissen, vajjal vagy mézzel tálalva, és tökéletes kísérője lehet sülteknek, leveseknek vagy akár reggeliként is fogyasztható.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
200 g Kukoricaliszt
100 g Fehér liszt
50 g Cukor
1 tk.
1 ek. Sütőpor
250 ml Tej
2 db Tojás
100 g Olvasztott vaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A sütőt melegítsd elő 200 °C-ra (180 °C légkeveréses). Egy 20x20 cm-es sütőformát vajazz ki, vagy béleld ki sütőpapírral.

    A sütőformát érdemes előmelegíteni, így a tészta egyenletesebben sül meg.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a kukoricalisztet, a fehér lisztet, a cukrot, a sütőport és a sót.

    Minden száraz hozzávalót jól keverj össze, hogy a sütőpor egyenletesen eloszoljon a tésztában.

    3

    Egy másik tálban verd fel a tojásokat, majd add hozzá a tejet és az olvasztott vajat. Keverd össze alaposan.

    Az olvasztott vaj segít abban, hogy a cornbread finom, puha és szaftos legyen.

    4

    Öntsd a nedves hozzávalókat a száraz keverékhez, és keverd addig, amíg sima tésztát nem kapsz. Ne keverd túl, mert a tészta laza, foszlós állaga csökkenhet.

    Ne keverd túl a tésztát, hogy a cornbread ne legyen túl tömör.

    5

    Öntsd a tésztát a sütőformába, és süsd 25-30 percig, vagy amíg a teteje aranybarnára sül, és egy fogpiszkáló tisztán kijön belőle.

    Mielőtt kivennéd a sütőből, mindig ellenőrizd a tészta állagát, hogy ne süsd túl.

    6

    Tálald melegen, vajjal vagy mézzel, ha szeretnéd.

    A frissen sült cornbread a legfinomabb, mert kívül ropogós, belül pedig puha.