A sütőt melegítsd elő 200 °C-ra (180 °C légkeveréses). Egy 20x20 cm-es sütőformát vajazz ki, vagy béleld ki sütőpapírral.
A sütőformát érdemes előmelegíteni, így a tészta egyenletesebben sül meg.
Egy nagy tálban keverd össze a kukoricalisztet, a fehér lisztet, a cukrot, a sütőport és a sót.
Minden száraz hozzávalót jól keverj össze, hogy a sütőpor egyenletesen eloszoljon a tésztában.
Egy másik tálban verd fel a tojásokat, majd add hozzá a tejet és az olvasztott vajat. Keverd össze alaposan.
Az olvasztott vaj segít abban, hogy a cornbread finom, puha és szaftos legyen.
Öntsd a nedves hozzávalókat a száraz keverékhez, és keverd addig, amíg sima tésztát nem kapsz. Ne keverd túl, mert a tészta laza, foszlós állaga csökkenhet.
Ne keverd túl a tésztát, hogy a cornbread ne legyen túl tömör.
Öntsd a tésztát a sütőformába, és süsd 25-30 percig, vagy amíg a teteje aranybarnára sül, és egy fogpiszkáló tisztán kijön belőle.
Mielőtt kivennéd a sütőből, mindig ellenőrizd a tészta állagát, hogy ne süsd túl.
Tálald melegen, vajjal vagy mézzel, ha szeretnéd.
A frissen sült cornbread a legfinomabb, mert kívül ropogós, belül pedig puha.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.