Klasszikus Koshari, egyiptomi Ă©tel rizsbƑl, lencsĂ©bƑl Ă©s makarĂłnibĂłl, gazdag paradicsomos szĂłszban

Klasszikus Koshari

A Koshari egy tradicionĂĄlis egyiptomi Ă©tel, amely az orszĂĄg nemzeti Ă©telĂ©nek szĂĄmĂ­t. Ez a tĂĄplĂĄlĂł fogĂĄs rizsbƑl, lencsĂ©bƑl, makarĂłnibĂłl Ă©s paradicsomos szĂłszbĂłl ĂĄll, Ă©s kĂŒlönleges fƱszerezĂ©ssel gazdagĂ­tjĂĄk. A Koshari gyorsan elkĂ©szĂ­thetƑ, Ă©s tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs egy Ă­nycsiklandĂł, tĂĄplĂĄlĂł Ă©tkezĂ©shez. Az Ă©tel friss citromlĂ©vel Ă©s korianderrel tĂĄlalva a legfinomabb.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
550 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 200 g Basmati rizs
⭕ 150 g Lencse
⭕ 200 g Makaronni tĂ©szta
⭕ 2 db Vöröshagyma
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 3 ek. Olívaolaj
⭕ 1 tk. FƱszerpaprika
⭕ 1 tk. KömĂ©ny
⭕ 1 tk. Só
⭕ 0.5 tk. Frissen Ƒrölt bors
⭕ 2 db Paradicsom
⭕ 2 ek. CitromlĂ©

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A lencsĂ©t Ă©s a rizst kĂŒlön-kĂŒlön fƑzd meg. A lencsĂ©t egy lĂĄbasban, vĂ­zben fƑzd meg, amĂ­g megpuhul. A rizst a szokĂĄsos mĂłdon, sĂłval Ă©s vĂ­zzel fƑzd meg.

    A lencsĂ©t ne fƑzd tĂșl, mert akkor szĂ©tesik. Ha a rizs tĂșl ragadĂłs, prĂłbĂĄld meg egy kicsit kevesebb vĂ­zzel fƑzni.

    2

    A makarónit fƑzd meg forró vízben, majd csepegtesd le.

    A tĂ©sztĂĄt ne fƑzd tĂșl, hogy megtartja a textĂșrĂĄjĂĄt Ă©s nem lesz tĂșlpuhult.

    3

    A vöröshagymĂĄkat vĂ©konyra szeleteld Ă©s olĂ­vaolajban pirĂ­tsd meg, amĂ­g aranybarnĂĄra sĂŒlnek. A fokhagymĂĄt is finomra vĂĄgva add hozzĂĄ a hagymĂĄhoz.

    A hagymĂĄt pirĂ­tva Ă©desebb Ă­zt kap, amitƑl gazdagabb lesz a koshari Ă­ze.

    4

    A paradicsomot håmozd meg és vågd fel apróra, majd a hagymås keverékhez add hozzå a fƱszerpaprikåt, köményt, sót és borsot, és pirítsd még pår percig.

    A paradicsomot Ășgy vĂĄgd fel, hogy a lĂ© is kijöjjön, Ă­gy Ă­zletesebb lesz a szĂłsz.

    5

    A fƑtt rizst, tĂ©sztĂĄt Ă©s lencsĂ©t egy nagy tĂĄlban keverd össze. A fƱszeres hagymĂĄs paradicsomszĂłszt öntsd a tetejĂ©re.

    Az Ă©telt ne keverd össze tĂșl erƑteljesen, hogy megƑrizze a kĂŒlönbözƑ összetevƑk textĂșrĂĄjĂĄt.

    6

    Tålald citromlével és friss korianderlevelekkel, ha szeretnéd.

    A citromlé frissességet ad az ételnek, és segít kiemelni az ízeket.