Klasszikus Matbucha, ínycsiklandó paradicsomos szósz paprikával

Klasszikus Matbucha

A Matbucha egy hagyományos izraeli étel, amely gyakran szerepel a közel-keleti konyhákban. A recept egyszerű, de ínycsiklandó, és tökéletesen illik pita kenyérhez. A matbucha gazdag, fűszeres paradicsomos szósz, amelyhez friss paprika és hagyma is kerül, hogy kiemelje az ízeket. Az étel a 20. század elején alakult ki, és mára az izraeli konyha egyik legismertebb ételévé vált.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
150 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Érett paradicsom
2 db Piros kaliforniai paprika
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
3 ek. Olívaolaj
1 tk. Fűszerpaprika
1 tk. Kömény
0.5 tk. Cayenne bors
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A paradicsomokat hámozd meg és vágd apró kockákra.

    A hámozáshoz forrázd le a paradicsomot forró vízben, így könnyen eltávolíthatod a héját.

    2

    A piros paprikát és a hagymát is apróra vágd.

    A paprika ne legyen túl nagy darabokban, hogy egyenletesen főjön a szósz.

    3

    Egy serpenyőben hevíts olívaolajat, és pirítsd meg benne a hagymát és a fokhagymát.

    A hagyma ne piruljon túl, csak üvegesedjen, hogy ne legyen keserű.

    4

    Add hozzá a paprikát, és pirítsd 5-7 percig, amíg megpuhul.

    A paprika puhításával kioldódnak az ízek, és szaftosabbá válik a matbucha.

    5

    Ezután add hozzá a paradicsomot, a fűszerpaprikát, köményt, cayenne borsot, sót és borsot. Keverd össze, és főzd lassú tűzön 20-25 percig.

    Az alacsonyabb hőmérsékleten főzés segít abban, hogy az ízek összeérjenek, és gazdag szósz keletkezzen.

    6

    Ha szükséges, adj hozzá egy kis vizet, hogy a szósz ne legyen túl sűrű.

    A matbucha nem legyen túl híg, de egy pici víz segít, hogy krémesebb állaga legyen.

    7

    Amikor a matbucha elkészült, tálald melegen, friss pita vagy más kenyér kíséretében.

    A matbucha ideális előétel, de akár főételként is fogyasztható, ha szeretnéd.