A paradicsomokat hámozd meg és vágd apró kockákra.
A hámozáshoz forrázd le a paradicsomot forró vízben, így könnyen eltávolíthatod a héját.
A piros paprikát és a hagymát is apróra vágd.
A paprika ne legyen túl nagy darabokban, hogy egyenletesen főjön a szósz.
Egy serpenyőben hevíts olívaolajat, és pirítsd meg benne a hagymát és a fokhagymát.
A hagyma ne piruljon túl, csak üvegesedjen, hogy ne legyen keserű.
Add hozzá a paprikát, és pirítsd 5-7 percig, amíg megpuhul.
A paprika puhításával kioldódnak az ízek, és szaftosabbá válik a matbucha.
Ezután add hozzá a paradicsomot, a fűszerpaprikát, köményt, cayenne borsot, sót és borsot. Keverd össze, és főzd lassú tűzön 20-25 percig.
Az alacsonyabb hőmérsékleten főzés segít abban, hogy az ízek összeérjenek, és gazdag szósz keletkezzen.
Ha szükséges, adj hozzá egy kis vizet, hogy a szósz ne legyen túl sűrű.
A matbucha nem legyen túl híg, de egy pici víz segít, hogy krémesebb állaga legyen.
Amikor a matbucha elkészült, tálald melegen, friss pita vagy más kenyér kíséretében.
A matbucha ideális előétel, de akár főételként is fogyasztható, ha szeretnéd.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.