A moong dalt alaposan öblítsd le, majd tedd egy serpenyőbe és kezdd el pirítani közepes lángon, amíg enyhén aranybarna színt nem kap.
A dal pirításával kiemelheted a legjobb ízeket és textúrát. Ne hagyd túl sokáig, hogy ne égjen meg.
Add hozzá a cukrot, és keverd alaposan, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik.
A cukor gyorsabban feloldódik, ha alacsony hőfokon dolgozol.
Add hozzá a tejet, és folytasd a keverést, amíg a tej teljesen fel nem szívódik, és a massza sűrűsödik.
Ha a dal túl sűrűvé válik, adj hozzá egy kis vizet, hogy könnyen keverhető maradjon.
Amikor a tejet felszívta, add hozzá a kardamomot, fahéjat, és a maradék gheet. Keverd össze, amíg gazdag állagot nem kapsz.
A ghee hozzáadása gazdagítja a halwát és sima textúrát biztosít.
Szórd meg a pörkölt dióval, és adj hozzá egy kis rózsavizet a különleges illathoz.
A rózsavíz fokozza az édesség illatát, és különleges ízt ad hozzá.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.