Klasszikus Moong Dal gazdag fűszeres ízekkel, pörkölt dióval és rózsavízzel.

Klasszikus Moong Dal

A Klasszikus Moong Dal a hagyományos indiai édességek közé tartozik, amelyet sárga lencséből, tejből és gazdag fűszerekkel készítenek. A fűszerek, mint a kardamom és fahéj, gazdagítják az ízeket, míg a pörkölt dió ropogós textúrát biztosít. A halwa ideális választás ünnepi alkalmakkor, különleges ízeivel mindenkit elvarázsol.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 35 perc
1100 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
200 g Moong dal (sárga lencse)
150 g Cukor
250 ml Tej
4 ek. Ghee (tisztított vaj)
2 db Zöld kardamom
1 rúd Fahéj
50 g Pörkölt dió
1 ek. Rózsavíz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A moong dalt alaposan öblítsd le, majd tedd egy serpenyőbe és kezdd el pirítani közepes lángon, amíg enyhén aranybarna színt nem kap.

    A dal pirításával kiemelheted a legjobb ízeket és textúrát. Ne hagyd túl sokáig, hogy ne égjen meg.

    2

    Add hozzá a cukrot, és keverd alaposan, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik.

    A cukor gyorsabban feloldódik, ha alacsony hőfokon dolgozol.

    3

    Add hozzá a tejet, és folytasd a keverést, amíg a tej teljesen fel nem szívódik, és a massza sűrűsödik.

    Ha a dal túl sűrűvé válik, adj hozzá egy kis vizet, hogy könnyen keverhető maradjon.

    4

    Amikor a tejet felszívta, add hozzá a kardamomot, fahéjat, és a maradék gheet. Keverd össze, amíg gazdag állagot nem kapsz.

    A ghee hozzáadása gazdagítja a halwát és sima textúrát biztosít.

    5

    Szórd meg a pörkölt dióval, és adj hozzá egy kis rózsavizet a különleges illathoz.

    A rózsavíz fokozza az édesség illatát, és különleges ízt ad hozzá.