Egy kis tĂĄlban keverd össze a langyos vizet, az Ă©lesztĆt Ă©s a cukrot, majd hagyd ĂĄllni 10 percig, mĂg habos nem lesz. Tipp: ha az Ă©lesztĆ nem kezd el dolgozni, valĂłszĂnƱleg tĂșl forrĂł volt a vĂz vagy lejĂĄrt az Ă©lesztĆ szavatossĂĄga.
A vĂz hĆmĂ©rsĂ©kletĂ©t ellenĆrizd egy konyhai hĆmĂ©rĆvel, ideĂĄlis a 32-38°C közötti hĆmĂ©rsĂ©klet.
Egy nagy tĂĄlban keverd össze a lisztet, a sĂłt, majd add hozzĂĄ a joghurtot, az olajat Ă©s az Ă©lesztĆs keverĂ©ket. GyĂșrd sima tĂ©sztĂĄvĂĄ. Ha ragad, kevĂ©s liszttel javĂthatsz rajta. GyĂșrd legalĂĄbb 10 percig, hogy rugalmas legyen a tĂ©szta.
A joghurt szobahĆmĂ©rsĂ©kletƱ legyen, hogy ne hƱtse le a tĂ©sztĂĄt Ă©s ne lassĂtsa az Ă©lesztĆ mƱködĂ©sĂ©t.
Tedd a tĂ©sztĂĄt egy kiolajozott tĂĄlba, takard le konyharuhĂĄval, Ă©s keleszd meleg helyen 1 ĂłrĂĄn ĂĄt, vagy amĂg a duplĂĄjĂĄra nĆ. Tipp: A legjobb kelesztĂ©si hĆmĂ©rsĂ©klet kb. 25â30°C.
A konyharuha helyett hasznålhatsz folpackot is, amit vékonyan beolajozol, hogy ne ragadjon a tésztåra.
A megkelt tĂ©sztĂĄt oszd 6 egyenlĆ rĂ©szre, majd formĂĄlj belĆlĂŒk gombĂłcokat. Takarva pihentesd 10 percig. Ez segĂt a könnyebb nyĂșjtĂĄsban.
A gombĂłcokat takard le nedves konyharuhĂĄval, hogy ne szĂĄradjanak ki.
Lisztezett felĂŒleten nyĂșjtsd ki a gombĂłcokat ovĂĄlis vagy csepp alakĂșra, kb. 0,5 cm vastagsĂĄgban. Tipp: Ne nyĂșjtsd tĂșl vĂ©konyra, kĂŒlönben kiszĂĄrad sĂŒtĂ©s közben.
A nyĂșjtĂĄshoz hasznĂĄlj rizslisztet, mert az kevĂ©sbĂ© szĂvja magĂĄba a nedvessĂ©get, mint a bĂșzaliszt.
ForrĂł, szĂĄraz serpenyĆben vagy sĂŒtĆlapos grillen sĂŒsd a naanokat oldalankĂ©nt 1-2 percig, amĂg hĂłlyagosodni Ă©s barnulni nem kezdenek. Ha lehetĆsĂ©ged van, sĂŒtĆben is megsĂŒtheted magas hĆfokon (250°C) 5-6 perc alatt.
A serpenyĆ legyen nagyon forrĂł, mielĆtt elkezded sĂŒtni a naanokat. A sĂŒtĂ©s sorĂĄn figyelj, hogy ne Ă©gjenek meg.
Amint kivetted a sĂŒtĆbĆl vagy serpenyĆbĆl, azonnal kend meg az olvasztott vajjal. Tipp: ha szeretnĂ©d, megszĂłrhatod aprĂtott korianderrel vagy fokhagymĂĄs vajjal is, de ez mĂĄr extra ĂzesĂtĂ©s.
A vajat keverd össze egy kevĂ©s fokhagymĂĄval Ă©s petrezselyemmel a mĂ©g Ăzletesebb eredmĂ©nyĂ©rt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.