Klasszikus ramen tál, tésztával, tojással és feltétekkel

Klasszikus ramen

A ramen Japán egyik legismertebb ételének számít, és az évek során világszerte elterjedt. A klasszikus ramen alapja egy gazdag csirke alaplé, amelyet különféle friss hozzávalókkal egészítenek ki. Az étel tökéletes választás gyors vacsorára, vagy akár ünnepi alkalmakra is.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
850 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Ramen tészta
1000 ml Csirke alaplé
2 db Tojás
2 ek. Tonkotsu szósz
50 g Sójabab csíra
50 g Bambuszrügy
2 szál Zöldhagymák
1 tk. Fekete szezámmag
1 db Tengeri alga
1 tk. Chili olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Főzd meg a ramen tésztát sós vízben a csomagolás utasításai szerint. Általában 3-4 percig kell főzni a tésztát, amíg megpuhul.

    Ne főzd túl a tésztát, mivel a túl puha tészta elázhat a levesben és elveszti a textúráját.

    2

    Közben készítsd el a tojásokat: Forralj vizet, majd tedd bele a tojásokat 7-8 percre, hogy lágy tojássárgájúakat kapj. Miután kész, tedd hideg vízbe a tojásokat, hogy megállj a főzési folyamatot.

    A tojásokat csak épphogy főzd meg, hogy a sárgája puha maradjon.

    3

    A csirke alaplevet tedd egy nagy fazékba, és melegítsd fel közepes lángon. Adj hozzá 2 evőkanál tonkotsu szószt, hogy ízesítse az alaplevet. Keverd jól össze.

    A tonkotsu szósz adja meg a ramen karakteres ízét, ne hagyd ki!

    4

    Közben szeleteld fel a zöldhagymákat vékony karikákra és a bambuszrügyet is apróra vágd.

    A zöldhagyma frissességet ad a ramennek, próbáld meg egyenletesen szeletelni.

    5

    Amikor az alaplé felforrt, öntsd bele a főtt ramen tésztát a fazékba, majd hagyd, hogy 1-2 percig együtt forrjon a levesben.

    A tészta gyorsan felszívja a leves ízét, így a legjobb, ha a tésztát és a levest egyszerre tálalod.

    6

    Tálald a levest egy mély tányérban. A ramen tetejére tedd a főtt tojást (félbevágva), bambuszrügyet, szójaszósz csírát, zöldhagymát és fekete szezámmagot. Önts egy kevés chili olajat a tetejére, hogy pikáns legyen.

    A chili olaj opcionális, de egy kis csípősség fokozza az ízeket!

    7

    Végül, tedd a tengeri algát a ramen tetejére, és tálald azonnal!

    A tengeri alga ropogós textúrát ad a leveshez, és remek kiegészítője a ramennek.