A hagymát és a fokhagymát hámozd meg, majd aprítsd finomra. Az olívaolajat melegítsd fel egy serpenyőben közepes hőmérsékleten.
A hagyma aprítása előtt érdemes éles késsel dolgozni, így könnyebben elkerülheted a síró szemeket!
Amikor az olaj felmelegedett, add hozzá a hagymát és a fokhagymát, és pirítsd őket 2-3 percig, amíg üvegesedni nem kezdenek.
Ne hagyd a fokhagymát túl sokáig a serpenyőben, mert könnyen megéghet és keserűvé válhat!
Ezután add hozzá a köményt és a kurkumát, és keverd össze a hagymával. Az illatoknak össze kell keveredniük, és enyhén pirulniuk kell.
A kurkuma hozzáadása fokozza a színét és az ízét az ételnek, de ne használd túl sokat, mert erősen dominálhat.
Tedd hozzá a kelkáposztát és a spenótot, majd keverd össze jól a fűszerekkel. Sózd és borsozd ízlés szerint.
A spenót gyorsan összeesik, ezért fontos, hogy ne párold túl hosszú ideig!
Fedd le az edényt, és párold 10-15 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak, de még megtartják a szép zöld színüket.
A fedett főzés segít megőrizni a zöldségek vitaminjait és frissességét.
Tálald az ételt melegen, köretként vagy akár főételként is, rizs vagy joghurt kíséretében.
A sabzi finom joghurttal, naan kenyérrel vagy basmati rizzsel is kitűnő.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.