Klasszikus Sabzi zöldségragu tálalva, friss zöldségekkel és fűszerekkel

Klasszikus Sabzi

A sabzi indiai hagyományok szerint készült, fűszeres zöldségragu, amely a gazdag és változatos indiai konyha alapvető része. A sabzi szó az indiai nyelvekben egy zöldségekből készült ételt jelent, amit gyakran fogyasztanak rizs vagy naan kenyér kíséretében. Az indiai háztartásokban a sabzi elkészítése gyakran egy egyszerű napi étkezés, melyet különböző fűszerekkel, mint a kömény és kurkuma, ízesítenek. Az étel a növényi alapú étrend híveinek ideális választás, és a benne lévő fűszerek segítenek megőrizni a frissességet és a tápanyagtartalmat. Az étel története az indiai konyhaművészetben gyökerezik, és több ezer éves hagyományra építkezik. Kiválóan alkalmazható vegetáriánus étkezésekhez, valamint azoknak, akik szeretnék felfedezni az autentikus indiai ízeket.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Kelkáposzta
100 g Spenót
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
1 tk. Kömény
0.5 tk. Kurkumapor
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A hagymát és a fokhagymát hámozd meg, majd aprítsd finomra. Az olívaolajat melegítsd fel egy serpenyőben közepes hőmérsékleten.

    A hagyma aprítása előtt érdemes éles késsel dolgozni, így könnyebben elkerülheted a síró szemeket!

    2

    Amikor az olaj felmelegedett, add hozzá a hagymát és a fokhagymát, és pirítsd őket 2-3 percig, amíg üvegesedni nem kezdenek.

    Ne hagyd a fokhagymát túl sokáig a serpenyőben, mert könnyen megéghet és keserűvé válhat!

    3

    Ezután add hozzá a köményt és a kurkumát, és keverd össze a hagymával. Az illatoknak össze kell keveredniük, és enyhén pirulniuk kell.

    A kurkuma hozzáadása fokozza a színét és az ízét az ételnek, de ne használd túl sokat, mert erősen dominálhat.

    4

    Tedd hozzá a kelkáposztát és a spenótot, majd keverd össze jól a fűszerekkel. Sózd és borsozd ízlés szerint.

    A spenót gyorsan összeesik, ezért fontos, hogy ne párold túl hosszú ideig!

    5

    Fedd le az edényt, és párold 10-15 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak, de még megtartják a szép zöld színüket.

    A fedett főzés segít megőrizni a zöldségek vitaminjait és frissességét.

    6

    Tálald az ételt melegen, köretként vagy akár főételként is, rizs vagy joghurt kíséretében.

    A sabzi finom joghurttal, naan kenyérrel vagy basmati rizzsel is kitűnő.