Klasszikus udon frissen tálalva, gazdag levesalappal, zöldségekkel és lágy tojással

Klasszikus udon

A Klasszikus udon egy japán étel, amely gazdag ízvilágával és egyszerű elkészíthetőségével vált népszerűvé. A tészta sűrű és enyhén rágós, amelyet gazdag leves alapban tálalnak, friss zöldségekkel és egy lágy tojással. Az udon tökéletes étkezés egy hűvös napon, mivel nemcsak finom, hanem tápláló is.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Udon tészta
200 g Zöldségek (pl. sárgarépa, gomba, brokkoli)
3 ek. Szójaszósz
2 ek. Mirin
500 ml Húsleves alaplé
1 db Hagyma
2 db Tojás
2 gerezd Fokhagyma
1 ek. Sesame olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A tésztát főzd meg sós vízben az utasítások szerint, majd szűrd le és tedd félre.

    Ne főzd túl a tésztát, hogy megőrizze a kívánt állagát.

    2

    A zöldségeket aprítsd fel és egy serpenyőben pirítsd meg a sesame olajjal, amíg enyhén megpuhulnak.

    A zöldségeket ne pirítsd túl, hogy megőrizzék a ropogós textúrájukat.

    3

    Egy másik serpenyőben, egy kevés olajon pirítsd meg a finomra vágott fokhagymát és hagymát.

    A fokhagyma illata akkor lesz intenzívebb, ha lassan pirítod, ne égjen meg.

    4

    Add hozzá a szójaszószt, mirint és a húsleves alaplét, majd forrald fel, hogy egy gazdag levet kapj.

    A levet folyamatosan kóstold, hogy a megfelelő sósságot elérd.

    5

    Egy külön edényben főzd meg a tojásokat, amíg lágy tojásokat kapsz (kb. 6-7 perc).

    A tojásokat a végén hideg vízbe áztathatod, hogy könnyebben lehúzható legyen a héj.

    6

    Add hozzá a tésztát a forró leveshez, majd tálald a tésztát, zöldségeket és tojást a tetején.

    A tálalás előtt egy kis friss fokhagymát is reszelhetsz rá.