Klondike Bar tálalva

Klondike Bar

A Klondike Bar egy híres amerikai édesség, melyet 1922-ben indítottak el, és azóta a nyári hónapok kedvenc desszertjévé vált. Az étel egyedi mivolta abban rejlik, hogy a vaníliás fagylaltot sűrű csokoládé borítja, és egy ropogós dióréteg ad extra ízt és textúrát. Ez a desszert gyorsan elkészíthető és ideális választás a családi összejövetelekhez vagy a forró nyári napokra, amikor egy hűsítő édességre van szükség.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 30 perc
280 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
200 g Tejcsokoládé
500 g Vanília fagylalt
50 g Pörkölt dió
50 ml Tejszín
30 g Cukor
1 cs. Vaníliás cukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    DióDió

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő a hozzávalókat: a vanília fagylaltot vágd szeletekre, és a tejszínt melegítsd egy kis lábasban, hogy könnyebben olvadjon.

    A fagylaltot érdemes közvetlenül a felhasználás előtt szeletelni, hogy ne olvadjon meg túlságosan.

    2

    Egy vízgőz felett olvaszd fel a tejcsokoládét. A csokoládé felolvadásakor add hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot, majd keverd jól össze, hogy sima krémet kapj.

    Vízgőz felett olvasztva elkerülheted, hogy a csokoládé leégjen. Ügyelj arra, hogy a tál alja ne érjen a vízbe!

    3

    A pörkölt diót aprítsd fel kisebb darabokra, majd tedd félre.

    A diót pirítás után könnyebb aprítani, és az íze is intenzívebb lesz.

    4

    A vanília fagylalt szeleteket merítsd bele a felolvasztott csokoládéba, ügyelve arra, hogy minden oldalát egyenletesen bevonja. Ezután szórj rá egy kis pörkölt diót.

    A csokoládéba mártás gyorsan történjen, hogy a fagylalt ne olvadjon meg túlságosan. A diót azonnal szórd rá, amíg a csokoládé még nem szilárdult meg.

    5

    Tedd a csokoládéval bevont fagylaltot egy sütőpapíros tálcára, és helyezd a mélyhűtőbe, hogy a csokoládé megszilárduljon, kb. 1 órára.

    A sütőpapír megakadályozza, hogy a fagylalt hozzáragadjon a tálcához.

    6

    Miután a csokoládé megszilárdult, a Klondike Barokat tálalhatod, vagy tárold őket hűtőben, amíg szükséges.

    A Klondike Bar-okat légmentesen záródó edényben tárold a fagyasztóban, hogy ne vegyék át a szagokat.