Készítsd elő a hozzávalókat: a vanília fagylaltot vágd szeletekre, és a tejszínt melegítsd egy kis lábasban, hogy könnyebben olvadjon.
A fagylaltot érdemes közvetlenül a felhasználás előtt szeletelni, hogy ne olvadjon meg túlságosan.
Egy vízgőz felett olvaszd fel a tejcsokoládét. A csokoládé felolvadásakor add hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot, majd keverd jól össze, hogy sima krémet kapj.
Vízgőz felett olvasztva elkerülheted, hogy a csokoládé leégjen. Ügyelj arra, hogy a tál alja ne érjen a vízbe!
A pörkölt diót aprítsd fel kisebb darabokra, majd tedd félre.
A diót pirítás után könnyebb aprítani, és az íze is intenzívebb lesz.
A vanília fagylalt szeleteket merítsd bele a felolvasztott csokoládéba, ügyelve arra, hogy minden oldalát egyenletesen bevonja. Ezután szórj rá egy kis pörkölt diót.
A csokoládéba mártás gyorsan történjen, hogy a fagylalt ne olvadjon meg túlságosan. A diót azonnal szórd rá, amíg a csokoládé még nem szilárdult meg.
Tedd a csokoládéval bevont fagylaltot egy sütőpapíros tálcára, és helyezd a mélyhűtőbe, hogy a csokoládé megszilárduljon, kb. 1 órára.
A sütőpapír megakadályozza, hogy a fagylalt hozzáragadjon a tálcához.
Miután a csokoládé megszilárdult, a Klondike Barokat tálalhatod, vagy tárold őket hűtőben, amíg szükséges.
A Klondike Bar-okat légmentesen záródó edényben tárold a fagyasztóban, hogy ne vegyék át a szagokat.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.