Kezdd el az előkészítést! A vajat olvaszd fel, és hagyd kicsit hűlni. Készítsd elő a liszteket: a teljes kiőrlésű és a fehér búzalisztet egy tálban keverd össze a sütőporral és a sóval.
A vaj ne legyen túl forró, mert megolvaszthatja a tésztát, ami miatt nem lesz ropogós.
A lisztekhez add hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és a fahéjat. Ezek az összetevők adnak egy enyhén édes, fűszeres ízt a knäckebrödnek.
A fahéjat frissen őrölt állapotban használd, hogy intenzívebb ízt kapj.
Az előkészített lisztes keverékhez öntsd hozzá az olvasztott vajat, a tojást és a vizet. Gyúrd össze a tésztát, amíg sima és rugalmas nem lesz. Ha szükséges, adj hozzá egy kis lisztet.
A tésztát ne gyúrd túl, mert így elveszítheti a könnyű, ropogós textúráját.
Csomagold be a tésztát fóliába, és tedd a hűtőbe 30 percre. Ez segít abban, hogy könnyebben nyújtsd ki a tésztát, és jobban formázható legyen.
A hűtés segít abban is, hogy a tészta ne ragadjon annyira a nyújtófelülethez.
Miután a tészta pihent, lisztezett felületen nyújtsd ki 1-2 mm vastagra. Ezután szaggasd ki a formákat. Ha nincs szaggatód, pohárral is szaggathatsz.
A tészta vékony kinyújtása segít abban, hogy a knäckebröd igazán ropogós legyen.
Helyezd a kiszaggatott formákat sütőpapírral bélelt tepsibe. Használj egy villát, hogy egyenletesen megszúrkodd a tésztát, így nem puffad fel a sütés alatt.
A villával való megszurkálás nemcsak a puffadást akadályozza meg, de segít a tészta egyenletes sülésében is.
Süsd előmelegített, 180°C-os sütőben 12-15 percig, amíg a tészta szép aranybarnára sül. Figyelj arra, hogy ne süsd túl, mert akkor kemény lesz.
A sütési idő sütőnként eltérő lehet, ezért érdemes 10 perc után figyelni, hogy ne égjenek meg.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.