KnÀckebröd fƱszernövényekkel, friss bazsalikommal díszítve

KnÀckebröd fƱszernövényekkel

A KnĂ€ckebröd egy tradicionĂĄlis svĂ©d kenyĂ©r, amelynek a jellegzetessĂ©ge a ropogĂłs, vĂ©kony textĂșra. Eredetileg a skandinĂĄv orszĂĄgokban, kĂŒlönösen SvĂ©dorszĂĄgban kĂ©szĂ­tettĂ©k a kenyereket, mivel jĂłl tĂĄrolhatĂłak, Ă©s hosszĂș ideig friss maradtak. Az Ă­zesĂ­tett knĂ€ckebröd a friss fƱszernövĂ©nyekkel tökĂ©letes kiegĂ©szĂ­tƑje bĂĄrmilyen Ă©tkezĂ©snek. A rozmaring, kakukkfƱ Ă©s bazsalikom nemcsak kĂŒlönleges Ă­zt ad, hanem friss zöld szĂ­nt is a kenyĂ©rnek, amitƑl mĂ©g vonzĂłbbĂĄ vĂĄlik.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 300 g BĂșzaliszt
⭕ 50 g Rizsliszt
⭕ 1 csipet Só
⭕ 0.5 tk. Szódabikarbóna
⭕ 150 ml Víz
⭕ 2 ek. Olívaolaj
⭕ 1 ág Friss rozmaring
⭕ 1 ĂĄg Friss kakukkfƱ
⭕ 1 ág Friss bazsalikom

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A liszteket, a sót és a szódabikarbónåt egy nagy tålban keverd össze.

    A szódabikarbóna segít abban, hogy a knÀckebröd ropogós legyen, és enyhe buborékolåst ad a tésztånak.

    2

    Add hozzĂĄ a vizet Ă©s az olĂ­vaolajat, majd gyĂșrd össze a tĂ©sztĂĄt, amĂ­g sima Ă©s rugalmas nem lesz.

    A tĂ©sztĂĄt ne gyĂșrd tĂșl, mert akkor nehezebb lesz kinyĂșjtani Ă©s a ropogĂłs ĂĄllag elmaradhat.

    3

    A fƱszernövényeket (rozmaring, kakukkfƱ, bazsalikom) finomra vågva add a tésztåhoz, és jól keverd el.

    A friss fƱszernövĂ©nyek adnak egy kĂŒlönleges aromĂĄt Ă©s friss Ă­zt a knĂ€ckebrödnek.

    4

    A tĂ©sztĂĄt oszd fel kis darabokra, Ă©s nyĂșjtsd ki Ƒket vĂ©konyra egy lisztezett felĂŒleten.

    MinĂ©l vĂ©konyabbra nyĂșjtod, annĂĄl ropogĂłsabb lesz a vĂ©geredmĂ©ny.

    5

    A kinyĂșjtott tĂ©sztĂĄt vĂĄgd ki körökre vagy tetszƑleges formĂĄkra, Ă©s tedd egy sĂŒtƑpapĂ­rral bĂ©lelt tepsibe.

    Hasznålhatsz formåzót is, hogy egyenletesek legyenek a darabok, de ha szabadkézzel dolgozol, az étel rusztikusabb lesz.

    6

    SĂŒsd 180°C-ra elƑmelegĂ­tett sĂŒtƑben 10-15 percig, amĂ­g aranybarna Ă©s ropogĂłs lesz.

    Ha az Ă©lek tĂșl gyorsan barnulnak, takard le a tepsit alufĂłliĂĄval, hogy a közepĂŒk is ĂĄtsĂŒljön.

    7

    A kész knÀckebrödöt hagyd kihƱlni, majd tålald.

    A friss fƱszernövĂ©nyek aromĂĄja Ă©s a ropogĂłs ĂĄllag tökĂ©letes kiegĂ©szĂ­tƑje bĂĄrmilyen dipnek vagy szendvicskrĂ©mnek.