A liszteket, a sót és a szódabikarbónåt egy nagy tålban keverd össze.
A szĂłdabikarbĂłna segĂt abban, hogy a knĂ€ckebröd ropogĂłs legyen, Ă©s enyhe buborĂ©kolĂĄst ad a tĂ©sztĂĄnak.
Add hozzĂĄ a vizet Ă©s az olĂvaolajat, majd gyĂșrd össze a tĂ©sztĂĄt, amĂg sima Ă©s rugalmas nem lesz.
A tĂ©sztĂĄt ne gyĂșrd tĂșl, mert akkor nehezebb lesz kinyĂșjtani Ă©s a ropogĂłs ĂĄllag elmaradhat.
A fƱszernövényeket (rozmaring, kakukkfƱ, bazsalikom) finomra vågva add a tésztåhoz, és jól keverd el.
A friss fƱszernövĂ©nyek adnak egy kĂŒlönleges aromĂĄt Ă©s friss Ăzt a knĂ€ckebrödnek.
A tĂ©sztĂĄt oszd fel kis darabokra, Ă©s nyĂșjtsd ki Ćket vĂ©konyra egy lisztezett felĂŒleten.
MinĂ©l vĂ©konyabbra nyĂșjtod, annĂĄl ropogĂłsabb lesz a vĂ©geredmĂ©ny.
A kinyĂșjtott tĂ©sztĂĄt vĂĄgd ki körökre vagy tetszĆleges formĂĄkra, Ă©s tedd egy sĂŒtĆpapĂrral bĂ©lelt tepsibe.
Hasznålhatsz formåzót is, hogy egyenletesek legyenek a darabok, de ha szabadkézzel dolgozol, az étel rusztikusabb lesz.
SĂŒsd 180°C-ra elĆmelegĂtett sĂŒtĆben 10-15 percig, amĂg aranybarna Ă©s ropogĂłs lesz.
Ha az Ă©lek tĂșl gyorsan barnulnak, takard le a tepsit alufĂłliĂĄval, hogy a közepĂŒk is ĂĄtsĂŒljön.
A kész knÀckebrödöt hagyd kihƱlni, majd tålald.
A friss fƱszernövĂ©nyek aromĂĄja Ă©s a ropogĂłs ĂĄllag tökĂ©letes kiegĂ©szĂtĆje bĂĄrmilyen dipnek vagy szendvicskrĂ©mnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.