Knäckebröd köménymaggal, szeletelve és frissen tálalva

Knäckebröd köménymaggal

A Knäckebröd hagyományos skandináv étel, amely Finnországból származik, és több mint 100 éves múltra tekint vissza. Az étel különlegessége, hogy nagyon vékonyra nyújtott tésztából készül, amely ropogósra sül a sütőben. A köménymag hozzáadása a tésztához egyedi ízt ad neki, miközben a tészta ropogóssága remek élvezetet biztosít. A Knäckebröd tökéletes étkezésekhez vagy snackhez, és könnyen variálható különböző fűszerekkel és hozzávalókkal.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
300 g Búzaliszt
100 g Teljes kiőrlésű búzaliszt
200 ml Víz
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
1 csipet Cukor
1 ek. Sütőpor
1 tk. Kömény

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet, sütőport, sót és cukrot egy nagy tálban keverd össze. Add hozzá a köménymagot, és keverd tovább, hogy eloszoljanak a száraz hozzávalók.

    A köménymag segít egy finom, aromás ízt adni a knäckebrödhöz, ami tökéletes kiegészítője a ropogós textúrának.

    2

    Öntsd hozzá az olívaolajat és a vizet a száraz hozzávalókhoz, majd gyúrd össze a tésztát, amíg sima és rugalmas nem lesz. Ha szükséges, adj hozzá egy kis vizet, hogy a tészta könnyen formázható legyen.

    A tésztát ne dolgozd túl sokáig, mert akkor túl kemény lehet. Az olívaolaj segít a tészta puhaságában és gazdag ízében.

    3

    A tésztát oszd két egyenlő részre, és nyújtsd ki egy lisztezett felületen 2-3 mm vékonyra.

    Minél vékonyabbra nyújtod a tésztát, annál ropogósabb lesz a knäckebröd. Ügyelj arra, hogy egyenletesen legyen nyújtva.

    4

    A kinyújtott tésztát szeleteld fel a kívánt formájú darabokra (például négyzetek vagy téglalapok). Egy villával szúrd meg a tésztát, hogy ne púposodjon fel a sütés során.

    A villával való megszurkálás segít abban, hogy a tészta egyenletesen süljön és ropogós maradjon.

    5

    Helyezd a tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és süsd előmelegített 200°C-os sütőben 12-15 percig, amíg aranybarna és ropogós lesz.

    Mivel a knäckebröd gyorsan sül, figyeld a sütőt, hogy ne égjen meg.

    6

    Miután elkészült, hagyd kihűlni, és tálald. A frissen sült knäckebröd tökéletes snack vagy köret lehet.

    A knäckebröd a legfinomabb, ha frissen tálalod, de légmentesen záródó tárolóban akár egy hétig is eláll.