A liszteket, sót és sütőport egy tálban alaposan keverd össze. Add hozzá az olívaolajat és a vizet, majd gyúrd sima tésztává.
Ha a tészta túl száraznak tűnik, adj hozzá egy kis extra vizet, hogy elérd a megfelelő állagot.
A tésztát oszd két részre, és mindkét részt nyújtsd ki egy lisztezett felületen, amíg kb. 2 mm vastag nem lesz.
Ha túl vastag a tészta, akkor a végeredmény nem lesz elég ropogós. A nagyon vékony nyújtás segít abban, hogy a knäckebröd igazán ropogós legyen.
A kinyújtott tésztát formázd négyzetekre vagy téglalapokra, majd egy villával szurkáld meg a tészta minden részét, hogy ne púposodjon fel sütés közben.
A villával való szurkálás segít elkerülni, hogy a tészta puffadjon a sütés során.
A kész tésztát tedd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és szórd meg a tetejét egy kevés szezámmaggal.
A szezámmag nemcsak ízt ad, hanem szép aranybarna színt is ad a kész knäckebrödnek.
Süsd előmelegített sütőben 200°C-on 10-12 percig, amíg aranybarnára sül.
Ne süsd túl, mert a knäckebröd nagyon könnyen megéghet. Figyeld folyamatosan a sütési időt.
Miután kész, hagyd hűlni, majd élvezd frissen vagy tárold légmentesen záródó edényben.
A knäckebröd frissen a legfinomabb, de jól tárolható is, ha a ropogósságot megőrizni szeretnéd.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.