A lisztet, zabpelyhet, sütőport és sót keverd össze egy tálban.
A száraz hozzávalók alapos keverése segít abban, hogy a tésztában egyenletesen eloszoljanak a hozzávalók.
Add hozzá az olívaolajat és a vizet, majd alaposan gyúrd össze a tésztát, amíg sima és rugalmas nem lesz.
A víz mennyiségét attól függően állíthatod, hogy a tészta mennyire száraz. Ha túl száraz, adj hozzá még egy pici vizet.
A tésztát nyújtsd ki egy enyhén lisztezett felületen 3-4 mm vastagságúra.
Ne nyújtsd túl vékonyra, mert akkor könnyen törhet. Ha vastagabbra hagyod, az íz is jobban megmarad.
Használj egy kerek szaggatót vagy poharat a tészta kiszaggatásához, és tedd őket egy sütőpapírral bélelt tepsire.
A szaggatás során ügyelj arra, hogy a tésztát ne túl erősen nyomd meg, hogy könnyen felemelhetők legyenek a körök.
Süsd a knäckebrödet 180°C-ra előmelegített sütőben 12-15 percig, vagy amíg szép aranybarna nem lesz.
A sütés végén figyelj arra, hogy a knäckebröd ne süljön túl, mert akkor kemény lesz. Ideális, ha kívül ropogós, belül pedig puha marad.
Miután megsültek, hagyd őket kihűlni, majd tálald.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.