Knäckebröd zabpehellyel frissen tálalva

Knäckebröd zabpehellyel

A Knäckebröd egy hagyományos svéd kenyér, amelyet különböző alapanyagokkal, mint a zabpehely, készítenek, hogy még ropogósabbá váljon. Eredetileg Svédországban a mindennapi étkezések elengedhetetlen része volt, és a családok gyakran készítették otthon. A zabpehely hozzáadása még egészségesebbé és gazdagabbá teszi az ételt, miközben megőrzi azt a jól ismert svéd ropogós jelleget.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
180 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Búzaliszt
100 g Zabpehely
1 tk. Sütőpor
1 csipet
100 ml Víz
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet, zabpelyhet, sütőport és sót keverd össze egy tálban.

    A száraz hozzávalók alapos keverése segít abban, hogy a tésztában egyenletesen eloszoljanak a hozzávalók.

    2

    Add hozzá az olívaolajat és a vizet, majd alaposan gyúrd össze a tésztát, amíg sima és rugalmas nem lesz.

    A víz mennyiségét attól függően állíthatod, hogy a tészta mennyire száraz. Ha túl száraz, adj hozzá még egy pici vizet.

    3

    A tésztát nyújtsd ki egy enyhén lisztezett felületen 3-4 mm vastagságúra.

    Ne nyújtsd túl vékonyra, mert akkor könnyen törhet. Ha vastagabbra hagyod, az íz is jobban megmarad.

    4

    Használj egy kerek szaggatót vagy poharat a tészta kiszaggatásához, és tedd őket egy sütőpapírral bélelt tepsire.

    A szaggatás során ügyelj arra, hogy a tésztát ne túl erősen nyomd meg, hogy könnyen felemelhetők legyenek a körök.

    5

    Süsd a knäckebrödet 180°C-ra előmelegített sütőben 12-15 percig, vagy amíg szép aranybarna nem lesz.

    A sütés végén figyelj arra, hogy a knäckebröd ne süljön túl, mert akkor kemény lesz. Ideális, ha kívül ropogós, belül pedig puha marad.

    6

    Miután megsültek, hagyd őket kihűlni, majd tálald.