A knafeh tésztát finoman morzsoljuk szét egy tálban. Ha szükséges, vágjuk kisebb darabokra, hogy a tészta könnyen elférjen a sütőformában.
Ha a tészta túl nagy darabokban van, a sütés során nem lesz olyan könnyen ropogós.
A vajat olvaszd fel, majd keverd hozzá a morzsolt knafeh tésztát. Keverd össze alaposan, hogy minden szálat bevonjon a vaj.
A vaj segíti, hogy a tészta ropogós legyen, és szép aranybarna színt kapjon.
Tedd a tésztát egy kivajazott sütőformába, és egyenletesen oszlasd el, majd tedd előmelegített 180°C-os sütőbe 20-25 percre.
Süsd addig, amíg a teteje aranybarna és ropogós nem lesz.
A cukrot és a vizet forrald össze egy kis lábasban. Add hozzá a rózsavizet és a narancslét, majd főzd egy percig.
A rózsavíz és a narancslé finom, virágos ízt ad a szirupnak, ami tökéletesen kiegészíti a knafeh édességét.
Amikor a tészta kész, öntsd rá a szirupot, és hagyd, hogy felszívja a folyadékot.
A szirupnak nem kell túl forrónak lennie, de fontos, hogy teljesen befedje a tésztát.
A knafeh tetejére morzsolj feta sajtot, és szórd meg apróra vágott pistáciával.
A feta sajt és a pistácia gazdag ízt ad a süteménynek, és még ropogósabbá teszi.
Tálalás előtt hagyd pihenni a knafehet 5-10 percig, hogy az ízek összeérjenek.
Ha túl forrón tálalod, a szirup nem fog megfelelően megdermedni.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.