Knafeh Na'ameh, finomra őrölt tésztával, feta sajttal és pistáciával díszítve

Knafeh Na\'ameh (finomra őrölt tésztával)

A Knafeh Na\'ameh egy híres közel-keleti desszert, amely a világ minden táján ismert. A tészta finomra őrölt változata egyedülálló textúrát ad, amely tökéletesen illeszkedik a gazdag sziruphoz. A knafeh alapja az arab konyha egyik legismertebb édessége, és a feta sajt hozzáadásával különleges ízélményt kínál. Az édesség eredetileg Törökországból származik, de számos más országban is elterjedt, és különféle változatai léteznek.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
500 g Knafeh tészta (finomra őrölt)
100 g Vaj
200 g Cukor
250 ml Víz
1 ek. Rózsavíz
200 g Feta sajt
100 ml Tej
50 g Pistácia
1 ek. Narancslé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A knafeh tésztát finoman morzsoljuk szét egy tálban. Ha szükséges, vágjuk kisebb darabokra, hogy a tészta könnyen elférjen a sütőformában.

    Ha a tészta túl nagy darabokban van, a sütés során nem lesz olyan könnyen ropogós.

    2

    A vajat olvaszd fel, majd keverd hozzá a morzsolt knafeh tésztát. Keverd össze alaposan, hogy minden szálat bevonjon a vaj.

    A vaj segíti, hogy a tészta ropogós legyen, és szép aranybarna színt kapjon.

    3

    Tedd a tésztát egy kivajazott sütőformába, és egyenletesen oszlasd el, majd tedd előmelegített 180°C-os sütőbe 20-25 percre.

    Süsd addig, amíg a teteje aranybarna és ropogós nem lesz.

    4

    A cukrot és a vizet forrald össze egy kis lábasban. Add hozzá a rózsavizet és a narancslét, majd főzd egy percig.

    A rózsavíz és a narancslé finom, virágos ízt ad a szirupnak, ami tökéletesen kiegészíti a knafeh édességét.

    5

    Amikor a tészta kész, öntsd rá a szirupot, és hagyd, hogy felszívja a folyadékot.

    A szirupnak nem kell túl forrónak lennie, de fontos, hogy teljesen befedje a tésztát.

    6

    A knafeh tetejére morzsolj feta sajtot, és szórd meg apróra vágott pistáciával.

    A feta sajt és a pistácia gazdag ízt ad a süteménynek, és még ropogósabbá teszi.

    7

    Tálalás előtt hagyd pihenni a knafehet 5-10 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    Ha túl forrón tálalod, a szirup nem fog megfelelően megdermedni.