A csicseriborsót főzés előtt legalább 6 órán keresztül áztassuk be, majd alaposan öblítsük le és szűrjük le.
A csicseriborsót éjszakára is beáztathatjuk, hogy gyorsabban elkészüljön.
A hagymát és fokhagymát finomra vágjuk, majd egy nagy tálban összekeverjük a csicseriborsóval, a petrezselyemmel, a fűszerekkel és a zabpehellyel.
A zabpehely segít összetartani a koftákat, így nem fognak szétesni sütés közben.
A masszát jól összegyúrjuk, majd kis golyókat formálunk belőle. Ezeket enyhén ellapíthatjuk, hogy kofta alakúak legyenek.
Ha a massza túl ragadós, egy kevés vízzel vagy olívaolajjal segíthetünk.
A koftákat forró olívaolajon, közepes lángon 5-7 percig sütjük mindkét oldalukon, amíg szépen megpirulnak.
A koftákat sütés előtt is megforgathatjuk lisztben, hogy ropogósabbak legyenek.
Miután a kofták megsültek, tálaljuk őket friss petrezselyemmel díszítve és salátával vagy kuszkusszal.
Tálalhatjuk humusszal vagy tahinivel is, hogy még ízletesebb legyen!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.