Vegán Kofta csicseriborsóval, friss petrezselyemmel díszítve

Kofta fűszeres vegán

A kofta egy hagyományos étel, amely az arab és indiai konyha fontos része. A csicseriborsóval készült vegán változata egy finom alternatíva azoknak, akik növényi alapú étkezést követnek. A fűszeres, ropogós golyók tökéletesek salátával vagy kuszkusszal tálalva.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Csicseriborsó
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 ek. Petrezselyem
1 tk. Kömény
1 tk. Paprika
1 csipet
1 csipet Bors
100 g Zabpehely
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csicseriborsót főzés előtt legalább 6 órán keresztül áztassuk be, majd alaposan öblítsük le és szűrjük le.

    A csicseriborsót éjszakára is beáztathatjuk, hogy gyorsabban elkészüljön.

    2

    A hagymát és fokhagymát finomra vágjuk, majd egy nagy tálban összekeverjük a csicseriborsóval, a petrezselyemmel, a fűszerekkel és a zabpehellyel.

    A zabpehely segít összetartani a koftákat, így nem fognak szétesni sütés közben.

    3

    A masszát jól összegyúrjuk, majd kis golyókat formálunk belőle. Ezeket enyhén ellapíthatjuk, hogy kofta alakúak legyenek.

    Ha a massza túl ragadós, egy kevés vízzel vagy olívaolajjal segíthetünk.

    4

    A koftákat forró olívaolajon, közepes lángon 5-7 percig sütjük mindkét oldalukon, amíg szépen megpirulnak.

    A koftákat sütés előtt is megforgathatjuk lisztben, hogy ropogósabbak legyenek.

    5

    Miután a kofták megsültek, tálaljuk őket friss petrezselyemmel díszítve és salátával vagy kuszkusszal.

    Tálalhatjuk humusszal vagy tahinivel is, hogy még ízletesebb legyen!