Kókuszlisztes croissant tálalva

Kókuszlisztes croissant

A croissant a francia pékségek egyik legismertebb süteménye, amelyet számtalan variációban elkészíthetünk. A kókuszlisztes croissant egy kiváló alternatíva azok számára, akik gluténmentes vagy alacsony szénhidráttartalmú diétát követnek. A kókuszliszt természetesen édes ízt ad a süteménynek, miközben könnyű és ropogós textúrát biztosít. Kiváló választás reggelire, uzsonnára vagy egy bűntudatmentes desszertként. Ha egészséges alternatívát keresel a klasszikus croissanthoz, ezt a receptet érdemes kipróbálnod!

Előkészület 30 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 50 perc
370 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
150 g Kókuszliszt
100 g Mandulaliszt
50 g Tápiókaliszt
120 g Vaj
3 db Tojás
100 ml Tejszín
40 g Eritrit
7 g Szárított élesztő
5 g

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.

    A sütő előmelegítése biztosítja az egyenletes sütést.

    2

    Egy tálban keverd össze a kókuszlisztet, a mandulalisztet és a tápiókalisztet, majd add hozzá a sót.

    A liszteket alaposan keverd össze, hogy egyenletes legyen a tészta.

    3

    Morzsold el benne a hideg vajat, amíg morzsás állagot nem kapsz.

    A vaj legyen nagyon hideg, hogy ne olvadjon meg a tésztában. Gyorsan dolgozd össze a vajat a liszttel, hogy ne melegedjen fel.

    4

    Egy másik edényben keverd össze a tejszínt, az eritritet, a tojásokat és az élesztőt, majd hagyd állni 5 percig.

    Az élesztő felfuttatásához a tejszín legyen langyos.

    5

    Keverd össze a száraz és a nedves hozzávalókat, és dolgozd össze, amíg egy rugalmas tésztát kapsz.

    Ne keverd túl a tésztát, mert kemény lesz.

    6

    A tésztát nyújtsd ki kb. 3 mm vastagságúra, majd vágd egyenlő méretű háromszögekre.

    A tészta legyen hideg, hogy könnyen lehessen vele dolgozni.

    7

    Tekerd fel a háromszögeket croissant formára, és helyezd őket a sütőpapírral bélelt tepsire.

    A croissantokat szorosan tekerd fel, hogy megtartsák a formájukat sütés közben.

    8

    Hagyd a croissantokat kelni 20 percig, hogy lazábbak legyenek sütés után.

    A keléshez ideális hely a meleg, huzatmentes sütő, vagy egy langyos hely a konyhában.

    9

    Süsd a croissantokat 18-20 percig, amíg aranybarnák és ropogósak lesznek.

    A sütési idő sütőfüggő, figyelj, hogy ne égjenek meg a croissantok.

    10

    Ha kihűltek, szórd meg egy kevés kókuszliszttel, és már tálalhatod is.

    A kókuszliszt helyett használhatsz kókuszreszeléket is a díszítéshez.