Kókuszlisztes torta friss gyümölcsökkel díszítve

Kókuszlisztes torta

A kókuszlisztes torta egy egészséges alternatíva a hagyományos süteményekhez képest, amely nemcsak ízletes, de gluténmentes is. Ez a recept különösen azoknak készült, akik szeretnék élvezni a desszerteket anélkül, hogy lemondanának az egészséges táplálkozásról. Az inspirációt a kókusz természetes íze adta, amely tökéletesen harmonizál a tejszínes krémmel és a friss gyümölcsökkel. Ez a torta bármilyen alkalomra kiváló választás, legyen szó születésnapról vagy egy hétvégi kényeztetésről.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
2200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
100 g Kókuszliszt
250 ml Mandulatej
4 db Tojás
50 g Méz
100 ml Kókuszolaj
1 cs. Sütőpor
5 ml Vanília kivonat
200 ml Tejszín
50 g Porcukor
150 g Friss gyümölcs (pl. eper, áfonya)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Keverd össze a kókuszlisztet, a sütőport és egy csipet sót egy tálban.

    A kókuszliszt hajlamos csomósodni, ezért érdemes átszitálni, mielőtt összekevered a többi hozzávalóval.

    2

    Egy másik tálban keverd össze a tojásokat, a mandulatejet, a mézet, a kókuszolajat és a vanília kivonatot, amíg sima keveréket nem kapsz.

    A kókuszolaj legyen folyékony állapotban, hogy könnyen elkeverhető legyen a többi hozzávalóval. Ha szilárd, olvaszd fel mikróban vagy vízfürdő felett.

    3

    Fokozatosan add hozzá a nedves hozzávalókat a száraz hozzávalókhoz, és keverd össze, hogy homogén tésztát kapj.

    A kókuszliszt sok folyadékot szív magába, ezért a tészta sűrűbb lesz, mint a hagyományos liszttel készült tészták. Ne keverd túl a tésztát, csak addig, amíg a hozzávalók össze nem állnak.

    4

    Öntsd a tésztát egy kivajazott, lisztezett tortaformába, és süsd előmelegített sütőben 180°C-on 25-30 percig. Tűpróbával ellenőrizd az elkészültét.

    A kókuszlisztes torta könnyebben barnul, mint a hagyományos torták, ezért figyelj rá, és ha szükséges, takard le alufóliával a sütés felénél.

    5

    Amíg a torta hűl, verd fel a tejszínt porcukorral kemény habbá.

    A tejszín legyen nagyon hideg, hogy könnyen felverődjön. A porcukrot szitáld át, hogy ne legyen csomós.

    6

    A kihűlt tortát vágd ketté, és töltsd meg a tejszínhabbal. A tetejét is vond be a krémmel, és simítsd el.

    A kókuszlisztes torta könnyen morzsolódik, ezért óvatosan vágd ketté, és töltsd meg a krémmel.

    7

    Díszítsd a tortát friss gyümölcsökkel, például eperrel vagy áfonyával, a látvány és az íz fokozása érdekében.

    A kókuszlisztes tortához jól illenek a savanykásabb gyümölcsök, mint például a málna, a ribizli vagy a szeder.

    8

    Helyezd a tortát a hűtőbe legalább 2 órára, hogy az ízek összeérjenek és a krém megszilárduljon.

    A hűtés segít, hogy a torta jobban összeálljon, és könnyebben szeletelhető legyen.