Keverd össze a kókuszlisztet, a sütőport és egy csipet sót egy tálban.
A kókuszliszt hajlamos csomósodni, ezért érdemes átszitálni, mielőtt összekevered a többi hozzávalóval.
Egy másik tálban keverd össze a tojásokat, a mandulatejet, a mézet, a kókuszolajat és a vanília kivonatot, amíg sima keveréket nem kapsz.
A kókuszolaj legyen folyékony állapotban, hogy könnyen elkeverhető legyen a többi hozzávalóval. Ha szilárd, olvaszd fel mikróban vagy vízfürdő felett.
Fokozatosan add hozzá a nedves hozzávalókat a száraz hozzávalókhoz, és keverd össze, hogy homogén tésztát kapj.
A kókuszliszt sok folyadékot szív magába, ezért a tészta sűrűbb lesz, mint a hagyományos liszttel készült tészták. Ne keverd túl a tésztát, csak addig, amíg a hozzávalók össze nem állnak.
Öntsd a tésztát egy kivajazott, lisztezett tortaformába, és süsd előmelegített sütőben 180°C-on 25-30 percig. Tűpróbával ellenőrizd az elkészültét.
A kókuszlisztes torta könnyebben barnul, mint a hagyományos torták, ezért figyelj rá, és ha szükséges, takard le alufóliával a sütés felénél.
Amíg a torta hűl, verd fel a tejszínt porcukorral kemény habbá.
A tejszín legyen nagyon hideg, hogy könnyen felverődjön. A porcukrot szitáld át, hogy ne legyen csomós.
A kihűlt tortát vágd ketté, és töltsd meg a tejszínhabbal. A tetejét is vond be a krémmel, és simítsd el.
A kókuszlisztes torta könnyen morzsolódik, ezért óvatosan vágd ketté, és töltsd meg a krémmel.
Díszítsd a tortát friss gyümölcsökkel, például eperrel vagy áfonyával, a látvány és az íz fokozása érdekében.
A kókuszlisztes tortához jól illenek a savanykásabb gyümölcsök, mint például a málna, a ribizli vagy a szeder.
Helyezd a tortát a hűtőbe legalább 2 órára, hogy az ízek összeérjenek és a krém megszilárduljon.
A hűtés segít, hogy a torta jobban összeálljon, és könnyebben szeletelhető legyen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.