Kókuszos banántorta porcukorral megszórva és kókuszreszelékkel díszítve

Kókuszos banántorta

A Kókuszos banántorta egy egzotikus és könnyed desszert, amely a banán édességét ötvözi a kókusz egzotikus ízvilágával. Ez a torta tökéletes választás a mindennapokra, de ünnepi alkalmakra is kiválóan illik. A torta puha textúrája és gazdag ízei mindenkit lenyűgöznek, miközben az egyszerű elkészítés miatt kezdők is bátran belevághatnak.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 55 perc
2800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
200 g Liszt
100 g Kókuszreszelék
150 g Cukor
3 db Tojás
100 g Vaj
2 db Banán
200 ml Kókusztej
1 tk. Sütőpor
1 tk. Vaníliakivonat
50 g Porcukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy 22 cm-es tortaformát sütőpapírral.

    A sütőpapír megakadályozza, hogy a torta leragadjon a formába, így könnyebben ki tudod venni.

    2

    A lisztet, a sütőport és a kókuszreszeléket keverd össze egy tálban.

    Érdemes a száraz hozzávalókat átszitálni, hogy ne legyenek csomósak és egyenletesen keveredjenek el.

    3

    A vajat olvaszd fel, majd keverd össze a cukorral. Add hozzá a tojásokat, és habosítsd fel.

    A vajat ne forrósítsd fel teljesen, csak olvaszd meg. A cukorral és a tojásokkal keverd habosra, hogy a tészta könnyű és levegős legyen.

    4

    A banánokat törd össze villával, és add hozzá a tojásos keverékhez. Keverd bele a kókusztejet és a vaníliakivonatot.

    A banánokat minél érettebben használd, mert annál édesebbek és könnyebben törhetőek. A kókusztej és a vaníliakivonat gazdagítják az ízt.

    5

    Fokozatosan add hozzá a száraz hozzávalókat, és keverd simára a tésztát.

    A száraz és nedves hozzávalókat óvatosan keverd össze, hogy ne maradjanak lisztcsomók, de ne is keverd túl, mert a tészta kemény lehet.

    6

    Öntsd a tésztát az előkészített formába, és süsd 30-35 percig. Hagyd teljesen kihűlni a formában.

    A sütési idő sütőfüggő, ezért érdemes tűpróbával ellenőrizni, hogy a torta megsült-e. Ha a tűre nem ragad tészta, akkor kész. A tortát hagyd a formában hűlni, mielőtt kivennéd, hogy ne törjön össze.

    7

    A porcukrot szórd a kihűlt torta tetejére, és díszítsd kókuszreszelékkel vagy banánkarikákkal.

    A porcukrot szitáld át, hogy ne legyen csomós. A díszítéshez használhatsz bármilyen kreatív megoldást, például csokoládéforgácsot vagy friss gyümölcsöt.

    8

    Tálalás előtt szeleteld fel, és élvezd a kókuszos banán ízek harmóniáját.

    A torta a legjobb, ha szobahőmérsékleten tálalod, mert akkor jobban érvényesülnek az ízek.