Kókuszos Congee, friss kókuszreszelékkel és zöldhagymával

Kókuszos Congee

A Congee egy tradicionális ázsiai étel, amelyet rizsből készítenek, és változatos formában tálalják. A kókuszos változat különleges ízt ad az ételnek, miközben gazdag és tápláló reggelit vagy könnyű étkezést biztosít. A kókuszkrém és a friss kókuszreszelék édes, friss íze remekül kiegészíti a rizs egyszerűségét. Ezt a változatot kókuszos ínycsiklandóságával könnyen beleszerethetünk, miközben egy kis friss zöldhagyma teszi még ínycsiklandóbbá.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 35 perc
280 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Rizs
200 ml Kókuszkrém
500 ml Víz
1 cm Friss gyömbér
1 tk.
1 ek. Cukor
3 ek. Friss kókuszreszelék
1 szál Zöldhagyma

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst öblítsd le, majd tedd egy nagy lábasba a vízzel és a friss gyömbérrel.

    A rizst alaposan öblítsd le, hogy eltávolítsd a fölösleges kemikáliákat és a keményítő egy részét.

    2

    Hozd felforrni a rizst a vízben, majd csökkentsd a hőt alacsonyra, és főzd 20-25 percig, amíg a rizs megpuhul.

    Ha túl sűrű lesz, adj hozzá egy kevés vizet, hogy meg tudd keverni.

    3

    Add hozzá a kókuszkrémet, a cukrot és a sót, majd keverd össze.

    A kókuszkrém gazdag, krémes textúrát ad a congee-nek, de ha nem szereted annyira gazdagnak, csökkentheted a mennyiségét.

    4

    Főzd még további 5-7 percig, hogy a kókuszos alapanyagok jól összeérjenek.

    A congee-nek sűrűnek és krémesnek kell lennie, ha szükséges, adj hozzá még egy kis vízet, hogy az állaga megfelelő legyen.

    5

    Tálald a congee-t egy tányérba, és szórd meg friss kókuszreszelékkel és zöldhagymával.

    A zöldhagyma frissessége és a kókuszreszelék ropogóssága remekül kiegyensúlyozza a congee lágy, krémes állagát.