A rizst öblítsd le, majd tedd egy nagy lábasba a vízzel és a friss gyömbérrel.
A rizst alaposan öblítsd le, hogy eltávolítsd a fölösleges kemikáliákat és a keményítő egy részét.
Hozd felforrni a rizst a vízben, majd csökkentsd a hőt alacsonyra, és főzd 20-25 percig, amíg a rizs megpuhul.
Ha túl sűrű lesz, adj hozzá egy kevés vizet, hogy meg tudd keverni.
Add hozzá a kókuszkrémet, a cukrot és a sót, majd keverd össze.
A kókuszkrém gazdag, krémes textúrát ad a congee-nek, de ha nem szereted annyira gazdagnak, csökkentheted a mennyiségét.
Főzd még további 5-7 percig, hogy a kókuszos alapanyagok jól összeérjenek.
A congee-nek sűrűnek és krémesnek kell lennie, ha szükséges, adj hozzá még egy kis vízet, hogy az állaga megfelelő legyen.
Tálald a congee-t egy tányérba, és szórd meg friss kókuszreszelékkel és zöldhagymával.
A zöldhagyma frissessége és a kókuszreszelék ropogóssága remekül kiegyensúlyozza a congee lágy, krémes állagát.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.