Kókuszos-mandulás kulfi, friss gyümölcsökkel díszítve

Kókuszos-mandulás kulfi

A kulfi egy hagyományos indiai desszert, amely különbözik a hagyományos fagylaltoktól, mivel a tej alacsony hőmérsékleten sűrűsödik, és nem kevergetjük, miközben fagy. A kókuszos-mandulás változat különleges ízeivel és frissítő textúrájával az egyik legnépszerűbb desszert Indiában.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
500 ml Tej
200 ml Tejszín
100 g Cukor
50 g Kókuszreszelék
30 g Mandula
1 csipet Fahéj
1 csipet Saffron (kiváltható kurkumával)
1 tk. Vaníliás cukor
1 ek. Citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A tejet és a tejszínt öntsd egy közepes lábasba, majd kezd el melegíteni közepes lángon.

    Ne hagyd forrni, mivel a tej könnyen kifuthat. Kezdd el figyelni, amikor éppen kezd gőzölögni.

    2

    Adj hozzá cukrot, vaníliás cukrot, fahéjat és a sáfrányt, majd keverd jól össze, hogy a cukor feloldódjon.

    Ha sáfrányt használsz, előzőleg áztasd vízben, hogy jobban kiadja az ízét.

    3

    Add hozzá a kókuszreszeléket és a durvára vágott mandulát, és főzd tovább alacsony lángon 10-15 percig.

    A kókuszreszelék sűrűsödni fog, így folyamatosan keverd, hogy ne égjen le.

    4

    Miután a keverék kellően besűrűsödött, vedd le a tűzről és hagyd kicsit hűlni.

    A hűlés során a kulfi ízei jobban összeérnek, és a textúra is javul.

    5

    Miután hűlt, öntsd a masszát formákba, és tedd a fagyasztóba minimum 6 órára, de legjobb, ha egy egész éjszakán át fagyasztod.

    Ha nincs speciális kulfi forma, használhatsz műanyag poharakat is.

    6

    Tálald a fagyasztott kulfit friss gyümölcsökkel, ha szeretnéd.

    Friss gyümölcsök, mint a mangó, jól passzolnak a kókuszos-mandulás kulfihoz.