A tejet és a tejszínt öntsd egy közepes lábasba, majd kezd el melegíteni közepes lángon.
Ne hagyd forrni, mivel a tej könnyen kifuthat. Kezdd el figyelni, amikor éppen kezd gőzölögni.
Adj hozzá cukrot, vaníliás cukrot, fahéjat és a sáfrányt, majd keverd jól össze, hogy a cukor feloldódjon.
Ha sáfrányt használsz, előzőleg áztasd vízben, hogy jobban kiadja az ízét.
Add hozzá a kókuszreszeléket és a durvára vágott mandulát, és főzd tovább alacsony lángon 10-15 percig.
A kókuszreszelék sűrűsödni fog, így folyamatosan keverd, hogy ne égjen le.
Miután a keverék kellően besűrűsödött, vedd le a tűzről és hagyd kicsit hűlni.
A hűlés során a kulfi ízei jobban összeérnek, és a textúra is javul.
Miután hűlt, öntsd a masszát formákba, és tedd a fagyasztóba minimum 6 órára, de legjobb, ha egy egész éjszakán át fagyasztod.
Ha nincs speciális kulfi forma, használhatsz műanyag poharakat is.
Tálald a fagyasztott kulfit friss gyümölcsökkel, ha szeretnéd.
Friss gyümölcsök, mint a mangó, jól passzolnak a kókuszos-mandulás kulfihoz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.