Kókuszos raita tálalva, joghurtos és frissítő szósz kókusz és uborka hozzáadásával

Kókuszos raita

A kókuszos raita az indiai konyha egy frissítő, joghurtos szósza, amely a kókusz édes ízét és az uborka hűsítő hatását ötvözi. A kömény és menta aromái gazdagítják a joghurtos alapot, így egy könnyű, de ízes fogást eredményeznek. A kókuszos raita tökéletes kiegészítője az indiai curryknek és egyéb fűszeres ételeknek, segít enyhíteni a fűszerességet, miközben frissítő hatással van a tálalt ételre.

Előkészület 15 perc
Elkészítés N/A
Teljes 15 perc
180 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db Friss uborka
200 ml Natúr joghurt
2 ek. Raspelt kókusz
1 ág Friss koriander
1 tk. Kömény
0.5 tk.
2 ág Friss menta
0.5 tk. Fekete bors
1 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A friss uborkát hámozd meg és reszeld le finomra. Ha túl vízes az uborka, nyomd ki belőle a felesleges levet.

    A reszelt uborka frissítő ízt ad a raitának, de ha túl sok levet ereszt, érdemes kinyomkodni, hogy ne legyen túl híg.

    2

    A joghurtot öntsd egy tálba, majd add hozzá a reszelt uborkát, a reszelt kókuszt, a koriandert és a mentát.

    A friss menta fűszeres, frissítő ízt ad a raitának. Ha nem szereted a mentát, korianderrel helyettesítheted.

    3

    Fűszerezd köménnyel, fekete borssal és sóval, majd jól keverd össze.

    A kömény és fekete bors harmonizál az uborka és kókusz frissítő ízével. Ha fűszeresebbre szeretnéd, egy kis csípős paprikát is hozzáadhatsz.

    4

    Ha szükséges, egy kevés olívaolajat is adj hozzá, hogy a raita simább és krémesebb legyen.

    Az olívaolaj segít a raita textúrájának javításában, és finom ízt ad hozzá.

    5

    Tedd a kókuszos raitát a hűtőbe legalább fél órára, hogy az ízek összeérjenek. Tálald friss fűszerekkel díszítve.

    A hűtés után a raita még finomabb lesz, mivel az ízek jobban összeérnek.