A friss uborkát hámozd meg és reszeld le finomra. Ha túl vízes az uborka, nyomd ki belőle a felesleges levet.
A reszelt uborka frissítő ízt ad a raitának, de ha túl sok levet ereszt, érdemes kinyomkodni, hogy ne legyen túl híg.
A joghurtot öntsd egy tálba, majd add hozzá a reszelt uborkát, a reszelt kókuszt, a koriandert és a mentát.
A friss menta fűszeres, frissítő ízt ad a raitának. Ha nem szereted a mentát, korianderrel helyettesítheted.
Fűszerezd köménnyel, fekete borssal és sóval, majd jól keverd össze.
A kömény és fekete bors harmonizál az uborka és kókusz frissítő ízével. Ha fűszeresebbre szeretnéd, egy kis csípős paprikát is hozzáadhatsz.
Ha szükséges, egy kevés olívaolajat is adj hozzá, hogy a raita simább és krémesebb legyen.
Az olívaolaj segít a raita textúrájának javításában, és finom ízt ad hozzá.
Tedd a kókuszos raitát a hűtőbe legalább fél órára, hogy az ízek összeérjenek. Tálald friss fűszerekkel díszítve.
A hűtés után a raita még finomabb lesz, mivel az ízek jobban összeérnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.