Hámozd meg és reszeld le a gyömbért, aprítsd finomra a fokhagymát és a chili paprikát. Reszeld le az egyik lime héját, majd facsard ki mindkét lime levét.
A gyömbért könnyebben hámozhatod meg egy kanál élével, mintha késsel próbálnád.
Egy közepes serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat közepes lángon. Add hozzá a fokhagymát, a gyömbért és a chili paprikát, és pirítsd 2-3 percig, amíg illatosak lesznek.
Vigyázz, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserű lesz. Alacsonyabb lángon pirítsd, ha szükséges.
Öntsd hozzá a kókusztejet, majd add hozzá a lime levét, lime héját, mézet és szójaszószt. Keverd össze alaposan.
A lime héját reszeléskor csak a külső, színes rétegét reszeld le, a fehér rész keserű lehet.
Főzd a szószt alacsony hőfokon 10-15 percig, amíg kissé besűrűsödik, és az ízek jól összeérnek.
Ne forrald a szószt, mert a kókusztej kicsapódhat. Alacsony lángon, gyöngyözve főzd.
Ha simább állagot szeretnél, használd a botmixert a szósz pürésítéséhez. Ha intenzívebb csípős ízt szeretnél, adj hozzá még egy chili paprikát.
A pürésítés előtt hagyd kicsit hűlni a szószt, hogy ne fröccsenjen szét a forró folyadék.
A kész szószt hagyd kicsit hűlni, majd tálald sült csirke, grillezett hal vagy zöldségek mellé. Hűtőben tárolva akár 4-5 napig is eláll.
A szószt légmentesen záródó edényben tárold a hűtőben, hogy megőrizze az ízét és állagát.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.