Előkészítés: Reszeld le a gyömbért és aprítsd fel a fokhagymát.
A gyömbért a reszelés előtt érdemes meghámozni, így könnyebb dolgod lesz.
Pirítás: Egy közepes serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat közepes lángon. Add hozzá a gyömbért és a fokhagymát, majd pirítsd 2-3 percig, amíg illatos lesz.
Ügyelj arra, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserű ízt ad a mártásnak. Ha túl gyorsan pirul, vedd lejjebb a lángot.
Vörösbor hozzáadása: Öntsd hozzá a vörösbort, majd keverd össze alaposan, és főzd 5 percig, hogy az alkohol elpárologjon.
Használj jó minőségű vörösbort, hiszen ez nagyban befolyásolja a mártás ízét. Száraz vörösbor a legjobb választás.
Kókusztej és ízesítők: Add hozzá a kókusztejet, mézet és a szójaszószt. Sózd és borsozd ízlés szerint.
A kókusztej hozzáadása után ne forrald a mártást, mert kicsapódhat. Alacsony lángon főzd tovább.
Sűrítés: Főzd alacsony lángon további 10 percig, amíg a mártás besűrűsödik és az ízek összeérnek.
Ha a mártás nem sűrűsödik el eléggé, egy kevés kukoricakeményítőt keverj el hideg vízzel, majd add hozzá a mártáshoz, és főzd tovább, amíg besűrűsödik.
Tálalás: A mártást melegen tálald grillezett húsokhoz, különösen jól illik marha- vagy sertéssültekhez. Friss korianderrel díszítheted.
A mártás ízét tovább fokozhatod, ha tálalás előtt egy kiskanálnyi vajat keversz bele.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.