Előkészítés: Hámozd meg a gyömbért és a fokhagymát, majd reszeld le finomra a gyömbért és aprítsd fel a fokhagymát.
A gyömbért kanállal a legkönnyebb meghámozni, így kevesebb vész kárba.
Pirítás: Egy közepes méretű serpenyőben melegítsd fel a kókuszolajat közepes lángon. Add hozzá az apróra vágott fokhagymát és reszelt gyömbért, és pirítsd őket illatosra 2-3 perc alatt.
A kókuszolaj különleges ízt ad a mártásnak, de helyettesítheted más növényi olajjal is. Vigyázz, a fokhagyma ne égjen meg!
Alapok hozzáadása: Öntsd hozzá a kókusztejet, majd keverd bele a szójaszószt, barnacukrot és lime levet. Alaposan keverd össze, hogy az ízek harmonizáljanak.
A barnacukor helyett használhatsz mézet vagy más édesítőt is ízlés szerint.
Fűszerezés: Sózd és borsozd ízlés szerint, majd főzd a szószt alacsony lángon 5-7 percig, amíg kissé besűrűsödik.
Kóstold meg a szószt főzés közben, és igazítsd az ízeket a saját preferenciáid szerint.
Finomítás: Ha simább állagot szeretnél, használj botmixert a szósz pürésítéséhez, majd főzd további 1-2 percig.
A pürésítés előtt vedd le a szószt a tűzről, hogy ne fröccsenjen.
Tálalás: A szószt melegen tálald grillezett halakhoz, csirkéhez vagy zöldségekhez. Friss lime karikákkal és korianderrel díszítheted.
A szósz remekül passzol ázsiai ételekhez is. Próbáld ki tésztával vagy rizzsel!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.