Kókusztejes lime szósz tálalva

Kókusztejes lime szósz

A kókusztejes lime szósz egy egzotikus, frissítő ízvilágot képviselő mártás, amely tökéletes választás a nyári ételekhez. A lime savanykás frissessége és a kókusztej gazdag krémessége egyedülálló harmóniát teremt. Ez a szósz különösen jól illik grillezett halakhoz, csirkéhez vagy akár párolt zöldségekhez. Gyorsan elkészíthető, mégis különleges ízélményt nyújt minden alkalomra. Ideális választás azoknak, akik szeretik az egzotikus ízeket.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 15 perc
80 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 ml Kókusztej
30 ml Lime leve
1 tk. Lime héja (reszelt)
5 g Gyömbér (reszelt)
10 g Méz
1 gerezd Fokhagyma
0.25 tk. Chilipehely
0.5 tk.

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Reszeld le a gyömbért és a lime héját, majd facsard ki a lime levét.

    A lime héját csak a zöld részéből reszeld, a fehér rész keserű lehet.

    2

    Egy közepes lábosban öntsd bele a kókusztejet, és kezdd el melegíteni alacsony lángon.

    Ne forrald a kókusztejet, csak melegítsd. A magas hőmérsékleten a kókusztej szétválhat.

    3

    Add hozzá a reszelt gyömbért, a lime héját, a mézet, a fokhagymát és a chilit, majd keverd alaposan össze.

    A chili mennyiségét ízlés szerint állítsd be. Ha nem szereted a csípőset, hagyd ki a chilit.

    4

    Lassú tűzön főzd a szószt 5-7 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A lassú főzés segít az ízeknek összeérni, és elkerülhető a kókusztej szétválása.

    5

    Add hozzá a lime levét és a sót, majd főzd további 1-2 percig.

    A lime levét a végén add hozzá, hogy megőrizze a frissességét.

    6

    A szószt melegen vagy szobahőmérsékleten tálald grillezett halhoz, csirkéhez vagy zöldségekhez. Hűtőben 2-3 napig eltartható.

    Tárolás előtt hagyd teljesen kihűlni a szószt.