Reszeld le a gyömbért és a lime héját, majd facsard ki a lime levét.
A lime héját csak a zöld részéből reszeld, a fehér rész keserű lehet.
Egy közepes lábosban öntsd bele a kókusztejet, és kezdd el melegíteni alacsony lángon.
Ne forrald a kókusztejet, csak melegítsd. A magas hőmérsékleten a kókusztej szétválhat.
Add hozzá a reszelt gyömbért, a lime héját, a mézet, a fokhagymát és a chilit, majd keverd alaposan össze.
A chili mennyiségét ízlés szerint állítsd be. Ha nem szereted a csípőset, hagyd ki a chilit.
Lassú tűzön főzd a szószt 5-7 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A lassú főzés segít az ízeknek összeérni, és elkerülhető a kókusztej szétválása.
Add hozzá a lime levét és a sót, majd főzd további 1-2 percig.
A lime levét a végén add hozzá, hogy megőrizze a frissességét.
A szószt melegen vagy szobahőmérsékleten tálald grillezett halhoz, csirkéhez vagy zöldségekhez. Hűtőben 2-3 napig eltartható.
Tárolás előtt hagyd teljesen kihűlni a szószt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.