Kókusztejes Pulao tálalva

Kókusztejes Pulao

A Pulao egy klasszikus indiai étel, amelyet rizsből készítenek, és gazdag fűszerekkel, zöldségekkel tálalnak. Az étel különböző változatai léteznek, de az alapétel mindig ízes és illatos, amely tökéletes köret bármilyen főétel mellé.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Basmati rizs
200 ml Kókusztej
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 db Sárgarépa
100 g Zöld borsó
2 ek. Kókuszolaj
2 ek. Fűszeres biryani paszta
1 tk. Kömény
1 rúd Cinnamon (fahéj)
2 db Szegfűszeg
1 tk.
600 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A basmati rizst öblítsd le alaposan, majd áztasd vízben 15-20 percig.

    A rizs áztatása segít eltávolítani a felesleges kemikáliákat és megakadályozza, hogy ragadós legyen.

    2

    A sárgarépát vágd fel kis kockákra, a hagymát apróra, a fokhagymát pedig zúzd össze.

    A zöldségeket apróra vágva gyorsabban megfőnek, és egyenletesebben oszlanak el a rizsben.

    3

    Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olajat, és pirítsd meg benne a hagymát, fokhagymát és a fűszereket (kömény, fahéj, szegfűszeg).

    A fűszereket pirítva friss illatot adnak, és segítenek jobban kibontakozni az ízeik.

    4

    Add hozzá a sárgarépát és a zöld borsót, majd pirítsd 2-3 percig.

    A zöldségek enyhén roppanósak maradnak, ha nem főzöd őket túl sokáig.

    5

    Öntsd hozzá az áztatott rizst, majd keverd össze a zöldségekkel és fűszerekkel.

    A rizst jól át kell keverni, hogy minden egyes szem rizs fűszeres legyen.

    6

    Add hozzá a kókusztejet és sót, majd fedő alatt, alacsony lángon főzd 10-12 percig, amíg a rizs megpuhul.

    Ne keverd meg a rizst főzés közben, mert akkor könnyen összetörhet.

    7

    Amikor a víz elfogyott és a rizs megpuhult, vedd le a tűzről, és hagyd pihenni 5 percig a fedő alatt.

    Hagyd pihenni a rizst, hogy jobban átjárja a fűszeres íz.

    8

    Tálald a pulát frissen, akár húsos, akár vegetáriánus étel mellé.

    A Pulao tökéletes köret bárminemű főételhez, de önálló ételként is megállja a helyét.