A fokhagymát hámozd meg, és aprítsd fel.
A fokhagymát finomra aprítsd, hogy az íze jól eloszoljon a szószban.
A gyömbért hámozd meg és reszeld le.
A gyömbért frissen reszeld le, mert úgy az íze a legintenzívebb.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és add hozzá az aprított fokhagymát és reszelt gyömbért. Pirítsd 1-2 percig, hogy az illatok kioldódjanak.
Vigyázz, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserű lesz. Alacsony lángon pirítsd.
Add hozzá a currypor-t, és keverd jól össze.
A curryport pirítsd egy kicsit a fokhagymával és gyömbérrel, hogy még intenzívebb legyen az íze.
Öntsd hozzá a kókusztejet és a sört, majd keverd jól össze.
A sör kiválasztásánál figyelj, hogy ne legyen túl keserű, mert az befolyásolhatja a szósz ízét. Világosabb sörök általában jobban passzolnak ehhez a szószhoz.
Főzd alacsony lángon 5-7 percig, hogy a szósz besűrűsödjön, és az ízek összeérjenek.
Ha a szósz túl híg marad, egy kevés kukoricakeményítővel sűrítheted.
Ízesítsd sóval és borssal.
Kóstold meg a szószt, és ízlés szerint adj hozzá több sót, borsot vagy akár egy kis chilit, ha pikánsabban szereted.
Tálald a kész szószt tésztákhoz, grillezett húsokhoz vagy zöldségekhez.
A szósz jól illik ázsiai ihletésű ételekhez, például sült tofuhoz vagy zöldséges wokhoz is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.