Kókusztejes sörös curry szósz tálalva

Kókusztejes sörös curry szósz

A kókusztejes sörös curry szósz egy gazdag, ínycsiklandó szósz, amely a curry fűszerességét, a kókusztej krémességét és a sör gazdag ízét ötvözi. Ez a szósz tökéletes választás lehet tésztákhoz, grillezett húsokhoz, vagy zöldségekhez is. A recept az indiai konyhából merít ihletet, ahol a fűszeres szószok különösen népszerűek. Képzeld el, ahogy a szósz frissen készül, miközben az illatok betöltik a konyhát. Az elkészítés titka, hogy a szószt lassan főzzük, hogy az ízek tökéletesen összeérjenek és a szósz gazdag, krémes textúrát kapjon.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 15 perc
180 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 ml kókusztej
100 ml sör
2 tk. currypor
2 gerezd fokhagyma
1 tk. gyömbér
1 ek. olívaolaj
1 csipet
1 csipet őrölt bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A fokhagymát hámozd meg, és aprítsd fel.

    A fokhagymát finomra aprítsd, hogy az íze jól eloszoljon a szószban.

    2

    A gyömbért hámozd meg és reszeld le.

    A gyömbért frissen reszeld le, mert úgy az íze a legintenzívebb.

    3

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és add hozzá az aprított fokhagymát és reszelt gyömbért. Pirítsd 1-2 percig, hogy az illatok kioldódjanak.

    Vigyázz, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserű lesz. Alacsony lángon pirítsd.

    4

    Add hozzá a currypor-t, és keverd jól össze.

    A curryport pirítsd egy kicsit a fokhagymával és gyömbérrel, hogy még intenzívebb legyen az íze.

    5

    Öntsd hozzá a kókusztejet és a sört, majd keverd jól össze.

    A sör kiválasztásánál figyelj, hogy ne legyen túl keserű, mert az befolyásolhatja a szósz ízét. Világosabb sörök általában jobban passzolnak ehhez a szószhoz.

    6

    Főzd alacsony lángon 5-7 percig, hogy a szósz besűrűsödjön, és az ízek összeérjenek.

    Ha a szósz túl híg marad, egy kevés kukoricakeményítővel sűrítheted.

    7

    Ízesítsd sóval és borssal.

    Kóstold meg a szószt, és ízlés szerint adj hozzá több sót, borsot vagy akár egy kis chilit, ha pikánsabban szereted.

    8

    Tálald a kész szószt tésztákhoz, grillezett húsokhoz vagy zöldségekhez.

    A szósz jól illik ázsiai ihletésű ételekhez, például sült tofuhoz vagy zöldséges wokhoz is.