Mosd meg az áfonyát (ha frisset használsz), reszeld le a lime héját, majd facsard ki a lime-ok levét. Aprítsd fel a gyömbért és a fokhagymát.
A lime héját reszelés előtt alaposan mosd meg.
Egy közepes serpenyőben melegítsd fel a kókusztejet közepes lángon, majd add hozzá a fokhagymát és a gyömbért. Pirítsd 1-2 percig, amíg illatos lesz.
A fokhagymát és a gyömbért ne pirítsd túl, mert megéghetnek és keserű ízt adnak.
Add hozzá az áfonyát, a mézet és a lime levét, majd szórd bele a reszelt lime héjat. Keverd össze alaposan.
Ha fagyasztott áfonyát használsz, ne olvaszd ki előtte, hanem fagyosan add a szószhoz.
Főzd alacsony hőfokon 10-15 percig, amíg az áfonya megpuhul, és a szósz besűrűsödik.
Időnként keverd meg a szószt, hogy ne ragadjon le az edény aljára.
Ízesítsd sóval ízlés szerint. Ha simább állagot szeretnél, pürésítsd botmixerrel, de darabosan is tálalható.
A sóval óvatosan bánj, mert az áfonya önmagában is savanykás.
A kész szószt hagyd kicsit hűlni, majd tálald grillezett húsok, halak vagy desszertek mellé. Hűtőben tárolva akár 3-4 napig is frissen tartható.
A szósz kiválóan illik camembert sajthoz vagy más lágy sajtokhoz is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.