Kókusztejes zöldséges leves friss korianderrel

Kókusztejes Zöldséges Leves

A kókusztejes zöldséges leves egy könnyű, mégis tápláló fogás, amely ideális választás bármely évszakban. A kókusztej lágy krémességet ad a levesnek, míg a friss zöldségek és gyömbér pikáns ízt kölcsönöznek.Ez az étel nemcsak egészséges, hanem rendkívül egyszerűen elkészíthető is. Tökéletes választás lehet egy könnyű ebédhez vagy vacsorához, és vegán étrendbe is jól illeszkedik.Készítsd el ezt a receptet, ha egy gyors, tápláló és ízletes levesre vágysz, amely garantáltan mindenkit lenyűgöz!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 35 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 ml Kókusztej
2 db Sárgarépa
1 db Cukkini
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Friss gyömbér
150 g Zöldborsó
500 ml Víz vagy zöldségalaplé
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
1 csipet Bors
10 g Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A vöröshagymát és a fokhagymát aprítsd fel, a gyömbért reszeld le, a sárgarépát és cukkinit vágd kis kockákra.

    A zöldségeket vágd nagyjából egyforma méretűre, hogy egyenletesen főjenek meg.

    2

    Egy nagy lábosban hevíts olívaolajat, és dinszteld meg rajta a hagymát, fokhagymát és gyömbért.

    A hagymát alacsony lángon dinszteld, hogy ne égjen meg, és édesebb íze legyen.

    3

    Add hozzá a sárgarépát és cukkinit, majd párold 5 percig.

    A párolás segít kihozni a zöldségek ízét.

    4

    Öntsd hozzá a zöldségalaplét vagy vizet, és főzd a levest közepes lángon 10-12 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.

    Ha nincs zöldségalaplé, használhatsz zöldségleveskockát is.

    5

    Add hozzá a zöldborsót és a kókusztejet, majd ízesítsd sóval és borssal. Főzd további 5 percig.

    A kókusztejet a főzés végén add hozzá, hogy ne forrjon szét.

    6

    Tálaláskor szórd meg friss korianderrel, és kínáld forrón.

    A koriander helyett használhatsz petrezselymet is.