Kókusztekercs házi recept alapján

Kókusztekercs

A kókusztekercs egy klasszikus magyar édesség, amelyet szinte minden háziasszony ismer. Gyorsan elkészíthető, nem igényel sütést, így kezdők is bátran nekivághatnak. Az édes kekszmassza és a kókuszreszelék kombinációja minden alkalomra tökéletes választás, legyen szó ünnepekről vagy egy egyszerű családi összejövetelről.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 0 perc
Teljes 30 perc
2000 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
250 g Darált háztartási keksz
100 g Porcukor
2 ek. Kakaópor
100 g Rama margarin
50 ml Tej
1 tk. Rumaroma
150 g Kókuszreszelék

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő a hozzávalókat: mérd ki a darált kekszet, porcukrot, kakaóport, margarint, tejet és kókuszreszeléket.

    A hozzávalók pontos kimérése fontos a megfelelő állag eléréséhez.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a darált kekszet, porcukrot és kakaóport.

    A száraz hozzávalókat alaposan keverd össze, hogy egyenletes legyen a színük.

    3

    Olvaszd meg a margarint, majd öntsd hozzá a keverékhez. Add hozzá a tejet és a rumaromát, majd gyúrd össze, amíg egynemű tésztát nem kapsz.

    A margarint ne forrald, csak olvaszd fel. A tejet fokozatosan adagold, hogy ne legyen túl lágy a tészta. Ha túl lágy, adj hozzá még egy kevés darált kekszet.

    4

    Egy sütőpapírra szórd ki a kókuszreszelék felét, majd helyezd rá a tésztát, és nyújtsd ki egyenletes téglalap alakúra.

    A sütőpapír megkönnyíti a tekercs feltekerését. A tésztát lisztezett sodrófával nyújtsd, hogy ne ragadjon.

    5

    Szórd rá a maradék kókuszreszeléket a kinyújtott tésztára, majd a sütőpapír segítségével tekerd fel szorosan, mint egy piskótatekercset.

    A kókuszreszeléket egyenletesen szórd el a tésztán. A tekercset szorosan tekerd fel, hogy ne maradjon benne levegő.

    6

    Csomagold be a tekercset sütőpapírba vagy fóliába, és tedd hűtőbe legalább 2 órára, hogy megszilárduljon.

    A hűtés segít a tekercsnek megszilárdulni és könnyebben szeletelhetővé válni. A legjobb, ha egy éjszakán át hűtöd.

    7

    Hűtés után szeleteld fel a tekercset ujjnyi vastag szeletekre, és tálald.

    A szeleteléshez használj éles kést. Ha a tekercs nehezen szeletelhető, mártsd a kést forró vízbe.