Kolokithokeftedes parmezán sajttal, zöldséges fasírt friss fűszerekkel

Kolokithokeftedes parmezán sajttal

A kolokithokeftedes a görög konyha egyik népszerű ételének számít, amelyet zöldségekből, főként cukkini és fűszerekből készítenek. A parmezán sajt hozzáadása egy krémesebb és ínycsiklandóbb változatot eredményez. Eredetileg egy egyszerű, mégis ínycsiklandó falat, amelyet különböző salátákkal vagy joghurttal tálalnak, és tökéletes választás egy könnyű étkezéshez vagy előételként.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
850 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
600 g Cukkini
100 g Parmezán sajt
1 db Tojás
100 g Zsemlemorzsa
1 tk.
1 csipet Bors
2 ek. Olívaolaj
1 ág Petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A cukkinit reszeld le finomra, majd sózd meg, és hagyd állni 10 percig, hogy a felesleges víz kioldódjon belőle.

    A cukkini levét alaposan nyomd ki, hogy a tészta ne legyen túl vizes.

    2

    A cukkinit nyomd ki, majd tedd egy tálba. Add hozzá a reszelt parmezán sajtot, a tojást, a zsemlemorzsát, és ízesítsd sóval és borssal.

    A parmezán sajt krémesebb textúrát ad a kolokithokeftedeseknek, és intenzívebb ízt biztosít.

    3

    Keverd jól össze az összes hozzávalót, hogy a tészta egyenletes legyen. Ha szükséges, adj hozzá még egy kis zsemlemorzsát, hogy könnyebben formálható legyen a massza.

    Ha a massza túl lágy, adj még zsemlemorzsát, hogy formálható legyen.

    4

    Formálj a masszából kis gombócokat vagy korongokat, és egy serpenyőben, közepes lángon, olívaolajon süsd ki őket 4-5 percig, amíg mindkét oldaluk aranybarna nem lesz.

    Ha túl sokat sütöd őket, a sajt túlságosan megolvad, ezért érdemes közepes hőmérsékleten sütni.

    5

    Tálald az elkészült kolokithokeftedeseket friss salátával vagy joghurttal.

    A joghurtot fokhagymával is ízesítheted, hogy még ínycsiklandóbb legyen.