Kolokithokeftedes tahini szósszal tálalva, aranybarnára sült golyók tányéron

Kolokithokeftedes tahini szósszal tálalva

A kolokithokeftedes egy híres görög étel, amely a mediterrán konyha friss, zöldségekkel teli világába kalauzol. A zöldséges fasírt egy könnyű és ízletes alternatívája a klasszikus húsételeknek. A tahini szósz hozzáadásával egy különleges, diós ízvilágú fogás születik, amely minden falatban a nyári görög tájakat idézi. Az étel tökéletes választás vegetáriánusoknak, de azoknak is, akik egy ínycsiklandó, de könnyed főételt keresnek. Az olívaolaj és a friss fűszerek teszik teljessé ezt az ételt, amely igazán a mediterrán ízek szerelmeseinek szól.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Cukkini
150 g Feta sajt
1 db Tojás
100 g Zsemlemorzsa
2 ek. Friss menta
2 gerezd Fokhagyma
3 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Bors
50 g Tahini
1 ek. Citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A cukkinit reszeld le, majd sózd meg és hagyd állni 10 percig, hogy kiengedje a levét. Ezután alaposan nyomkodd ki a felesleges folyadékot.

    Ne hagyd, hogy a cukkini leve maradjon a masszában, mert akkor túl lágy lesz és nehezebb dolgozni vele.

    2

    A feta sajtot morzsolj bele a cukkinihez. Add hozzá a tojást, a zsemlemorzsát, a felaprított friss mentát és a zúzott fokhagymát.

    A feta sajt adja meg az étel karakteres ízét, ne hagyd ki belőle! Ha nem találsz feta sajtot, használhatsz más sós sajtokat is.

    3

    Jól keverd össze az összes hozzávalót, amíg egynemű masszát nem kapsz. Ha szükséges, adj hozzá még egy kevés zsemlemorzsát, hogy formázható legyen a tészta.

    Ha túl nedvesnek tűnik a massza, pici zsemlemorzsát tehetsz hozzá, hogy könnyebben formálható legyen.

    4

    Formázz kis golyókat a masszából, majd lapítsd le őket pogácsa formára.

    A golyókat mindig enyhén lisztezett kézzel formázd, hogy ne ragadjanak hozzá.

    5

    Olívaolajon süsd meg a kolokithokeftedeseket közepes hőfokon, 3-4 percig mindkét oldalon, amíg szép aranybarnák lesznek.

    Ne zsúfold tele a serpenyőt, mert akkor nem tudnak szépen megsülni. Süsd őket kisebb adagokban!

    6

    Közben készítsd el a tahini szószt: keverd össze a tahinit és a citromlevet egy kis vízzel, amíg sima és krémes állagot nem kapsz.

    A tahini szószhoz adj hozzá annyi vizet, hogy sűrű, de önthető állaga legyen!

    7

    A kész kolokithokeftedeseket tálald a tahini szósszal. Tálalás előtt ízlés szerint friss mentával díszítheted.

    A tahini szósz egy kis csípős paprikával is ízesíthető, ha szereted a pikáns ízeket.