Kombu hínár töltelékű onigiri, fekete szezámmaggal díszítve

Kombu hínár töltelékű onigiri

Az onigiri egy tradicionális japán étel, amely rizsből készült golyókat jelent, amelyeket különféle töltelékekkel készítenek. A kombu hínár töltelékkel készített onigiri friss ízvilágot kínál a tengeri hínár gazdag ízével, amely tökéletesen illik a rizshez. Az étel egyszerű, tápláló és könnyen elkészíthető, így ideális választás egy gyors étkezéshez vagy uzsonnához. A japán konyha kedvelt étele, amely a legkülönbözőbb változatokban kerül az asztalra.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Sushi rizs
20 g Kombu hínár
250 ml Víz
0.5 tk.
2 ek. Rizsecet
1 tk. Cukor
1 ek. Fekete szezámmag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A sushi rizst öblítsd le hideg vízzel, amíg a víz tiszta nem lesz. Majd tedd fel főni a 250 ml vízben.

    A rizst alaposan mosd meg, hogy eltávolítsd a felesleges kemikáliákat és a keményítőket.

    2

    Miután a rizs megfőtt, vedd le a tűzről és hagyd pihenni 10-15 percig.

    Hagyd pihenni a rizst, hogy a szemek szépen elkülönüljenek, és ne legyen túl ragacsos.

    3

    A kombu hínárt vágd apróra, majd egy kis serpenyőben pirítsd meg egy kevés vízben. Adj hozzá sót, cukrot és rizsecetet.

    A hínár fűszeres és ízesítő hatású lesz, így ne hagyd ki belőle.

    4

    Amikor a hínár megpuhult és összeolvadt a cukorral, tedd félre, hogy kihűljön.

    Hagyd, hogy a hínár keveréke szobahőmérsékleten kihűljön, hogy könnyebben tölthető legyen.

    5

    A kihűlt rizsből formálj kis golyókat, és a közepükbe egy kis adag kombu hínárt helyezve zárd le a rizs szélét.

    A rizst ne nyomd túl erősen, hogy ne veszítse el puhaságát.

    6

    A kész onigirit fekete szezámmaggal szórd meg, hogy extra ízt és textúrát adj neki.

    A fekete szezámmag extra díszt ad az onigirinek, és segít kiemelni az ízeket.