A sushi rizst öblítsd le hideg vízzel, amíg a víz tiszta nem lesz. Majd tedd fel főni a 250 ml vízben.
A rizst alaposan mosd meg, hogy eltávolítsd a felesleges kemikáliákat és a keményítőket.
Miután a rizs megfőtt, vedd le a tűzről és hagyd pihenni 10-15 percig.
Hagyd pihenni a rizst, hogy a szemek szépen elkülönüljenek, és ne legyen túl ragacsos.
A kombu hínárt vágd apróra, majd egy kis serpenyőben pirítsd meg egy kevés vízben. Adj hozzá sót, cukrot és rizsecetet.
A hínár fűszeres és ízesítő hatású lesz, így ne hagyd ki belőle.
Amikor a hínár megpuhult és összeolvadt a cukorral, tedd félre, hogy kihűljön.
Hagyd, hogy a hínár keveréke szobahőmérsékleten kihűljön, hogy könnyebben tölthető legyen.
A kihűlt rizsből formálj kis golyókat, és a közepükbe egy kis adag kombu hínárt helyezve zárd le a rizs szélét.
A rizst ne nyomd túl erősen, hogy ne veszítse el puhaságát.
A kész onigirit fekete szezámmaggal szórd meg, hogy extra ízt és textúrát adj neki.
A fekete szezámmag extra díszt ad az onigirinek, és segít kiemelni az ízeket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.