Kombu saláta szezámmaggal, friss zöldségekkel és korianderrel

Kombu saláta szezámmaggal

A Kombu saláta a japán konyha egyik klasszikus salátája, amelyben a kombu alga a fő hozzávaló. Az alga gazdag umami ízével kiemelkedő szerepet kap a japán ételekben, különösen a salátákban, ahol friss és ropogós textúrát ad. A szezámmag és a koriander egyedülálló aromát adnak a salátának, amely gyorsan és egyszerűen elkészíthető, de igazi ízélményt nyújt.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
150 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
50 g Kombu alga
2 ek. Szezámmag
3 ek. Rizsbor ecet
1 ek. Szójaszósz
1 ek. Mirin
1 tk. Sahugar
1 ág Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A kombu algát forró vízben áztassuk 15-20 percig, majd alaposan öblítsük le.

    A kombu alga egyedülálló umami ízt ad az ételhez, és hidratálása előtt ne hagyjuk túl sokáig vízben, mert túl puha lesz.

    2

    A szezámmagot pirítsuk meg egy száraz serpenyőben közepes lángon, amíg enyhén illatos nem lesz.

    A szezámmag pirítása segít kiemelni a dió ízét, és ropogós textúrát ad a salátának.

    3

    A kombu algát apróra vágjuk, majd egy tálban összekeverjük a rizsbor ecetet, szójaszószt, mirint és a cukrot.

    A rizsbor ecet és a mirin édes-savanyú ízt ad a salátának, így a cukor hozzáadása segít egyensúlyba hozni az ízeket.

    4

    A kombu algát a szószban alaposan keverjük össze, majd szórjuk rá a pirított szezámmagot és friss koriandert.

    A koriander frissessége remek kiegészítője a fűszeres kombu algának, így nem érdemes kihagyni.

    5

    A salátát tálalás előtt hagyjuk állni 10-15 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.