A kombu algát forró vízben áztassuk 15-20 percig, majd alaposan öblítsük le.
A kombu alga egyedülálló umami ízt ad az ételhez, és hidratálása előtt ne hagyjuk túl sokáig vízben, mert túl puha lesz.
A szezámmagot pirítsuk meg egy száraz serpenyőben közepes lángon, amíg enyhén illatos nem lesz.
A szezámmag pirítása segít kiemelni a dió ízét, és ropogós textúrát ad a salátának.
A kombu algát apróra vágjuk, majd egy tálban összekeverjük a rizsbor ecetet, szójaszószt, mirint és a cukrot.
A rizsbor ecet és a mirin édes-savanyú ízt ad a salátának, így a cukor hozzáadása segít egyensúlyba hozni az ízeket.
A kombu algát a szószban alaposan keverjük össze, majd szórjuk rá a pirított szezámmagot és friss koriandert.
A koriander frissessége remek kiegészítője a fűszeres kombu algának, így nem érdemes kihagyni.
A salátát tálalás előtt hagyjuk állni 10-15 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.