Mosd át alaposan a basmati rizst hideg vízben, amíg a víz tiszta nem lesz. Ez segít eltávolítani a felesleges keményítőt, így a rizs pergősebb marad.
A basmati rizs különösen igényli az alapos átmosást, mivel sok keményítőt tartalmaz.
Egy közepes lábosban forrald fel a vizet egy csipet sóval, majd add hozzá a rizst. Fedő alatt, alacsony lángon főzd 12-15 percig, amíg a rizs teljesen megpuhul.
A főzési idő a rizs minőségétől függően változhat. Ellenőrizd a rizs puhaságát 12 perc után, és ha szükséges, főzd tovább.
Amíg a rizs fő, egy serpenyőben olvaszd meg a vajat közepes lángon, majd add hozzá a köménymagot. Pirítsd 1-2 percig, amíg az illata intenzívvé válik.
A vaj helyett használhatsz olívaolajat is, ha szeretnéd vegán verzióban elkészíteni.
Öntsd a megfőtt rizst a fűszeres vajas keverékhez, és óvatosan forgasd össze, hogy minden szem átvegye az ízeket.
Óvatosan forgasd össze a rizst a vajas keverékkel, hogy ne törjenek össze a szemek.
Szórd meg frissen őrölt fekete borssal és aprított petrezselyemmel, majd tálald forrón.
A fekete bors és a petrezselyem helyett használhatsz más fűszereket és zöldfűszereket is ízlés szerint.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.