Az első lépés a tofu előkészítése. Vágd a tofut kis kockákra, és tedd félre.
A tofu kockázása előtt nyomd ki a fölösleges vizet, így sűrűbb lesz az állaga.
A fokhagymát tisztítsd meg és aprítsd fel finomra.
A fokhagyma életerősebb ízének kiemeléséhez vágd apróra vagy törd össze egy mozsárban.
Egy nagyobb edényben hevítsd a szezámolajat, és add hozzá az aprított fokhagymát. Pirítsd egy percig, hogy illatos legyen.
Ne hagyd, hogy a fokhagyma megégjen, mert keserű ízt adhat a levesnek.
Add hozzá a szójaszószt, és keverd össze a fokhagymával, majd öntsd rá a vizet.
A szójaszósz és a víz keveréke biztosítja az alap ízét a levesnek.
Tedd bele a kimchit és a fehérbabot, majd keverd jól össze.
A kimchi extra savanyú íze igazán karakteressé teszi a levest, ne hagyd ki!
Forrald fel a levest, majd add hozzá a tofut. Hagyd főzni kb. 10 percig, amíg az ízek összeérnek.
Ha a leves túl sósnak tűnik, adj hozzá még egy kis vizet, hogy kiegyensúlyozd az ízeket.
Szórd bele a cayenne borsot és a sót, majd keverd át. Végül tálald zöldhagyma szeletekkel díszítve.
A cayenne bors fűszeres ízt ad, de ha nem szereted a csípőset, akkor hagyhatod ki.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.