Kongbiji jjigae, fehérbab, tofu és kimchi a tálban, gazdag ízekkel és zöldhagyma díszítéssel

Kongbiji jjigae

A kongbiji jjigae, egy hagyományos koreai étel, gazdag ízeivel és fűszeres alappal vált ismertté. A fehérbab és a tofu egy tökéletes párost alkotnak, melyek gazdag tápanyagokban és ízekben. A leves alapja a kimchi, amely savanykás ízével és fűszeres csípősségével emeli a fogás karakterét. A kongbiji jjigae nemcsak ínycsiklandó, hanem gyorsan elkészíthető is. Tökéletes választás minden étkezéshez, akár hideg téli napokon is. A zöldhagyma frissessége és a cayenne bors pikáns íze gazdagítja ezt az ételt, amely minden koreai étel kedvelő számára igazi élvezet.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
900 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 ek. Szójaszósz
1 ek. Szezámolaj
3 gerezd Fokhagyma
200 g Tofu
400 g Fehérbab konzerv
2 szál Zöldhagyma
600 ml Víz
0.5 tk. Cayenne bors
100 g Kimchi
1 tk. Sót

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Az első lépés a tofu előkészítése. Vágd a tofut kis kockákra, és tedd félre.

    A tofu kockázása előtt nyomd ki a fölösleges vizet, így sűrűbb lesz az állaga.

    2

    A fokhagymát tisztítsd meg és aprítsd fel finomra.

    A fokhagyma életerősebb ízének kiemeléséhez vágd apróra vagy törd össze egy mozsárban.

    3

    Egy nagyobb edényben hevítsd a szezámolajat, és add hozzá az aprított fokhagymát. Pirítsd egy percig, hogy illatos legyen.

    Ne hagyd, hogy a fokhagyma megégjen, mert keserű ízt adhat a levesnek.

    4

    Add hozzá a szójaszószt, és keverd össze a fokhagymával, majd öntsd rá a vizet.

    A szójaszósz és a víz keveréke biztosítja az alap ízét a levesnek.

    5

    Tedd bele a kimchit és a fehérbabot, majd keverd jól össze.

    A kimchi extra savanyú íze igazán karakteressé teszi a levest, ne hagyd ki!

    6

    Forrald fel a levest, majd add hozzá a tofut. Hagyd főzni kb. 10 percig, amíg az ízek összeérnek.

    Ha a leves túl sósnak tűnik, adj hozzá még egy kis vizet, hogy kiegyensúlyozd az ízeket.

    7

    Szórd bele a cayenne borsot és a sót, majd keverd át. Végül tálald zöldhagyma szeletekkel díszítve.

    A cayenne bors fűszeres ízt ad, de ha nem szereted a csípőset, akkor hagyhatod ki.