Koreai kimchis palacsinta tálalva

Koreai kimchis palacsinta

A koreai kimchis palacsinta (Kimchi Jeon) egy hagyományos étel, amely a koreai háztartások egyik kedvenc fogása. A kimchi fermentált káposzta, amelyet évszázadok óta készítenek, és amely számos koreai ételben alapvető hozzávaló. Ez a palacsinta különösen népszerű esős napokon, amikor egy meleg, ropogós falat jól esik. Az erőteljes fűszerek és a kimchi természetes savanykás íze egyedi karaktert ad ennek az egyszerű, mégis ízletes fogásnak. Ha szereted az ázsiai konyha fűszeres, intenzív ízeit, ezt a receptet mindenképp érdemes kipróbálnod!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
380 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
150 g Liszt
50 g Keményítő
1 db Tojás
200 ml Víz
200 g Kimchi
2 szál Zöldhagyma
1 ek. Szójaszósz
1 ek. Szezámolaj
1 db Csípős paprika
1 gerezd Fokhagyma
0.5 tk.
0.5 tk. Bors
2 ek. Növényi olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A kimchit vágd apró darabokra, és a levével együtt tedd egy keverőtálba.

    A kimchi levétől lesz igazán ízletes és pikáns a palacsinta, ezért ne öntsd ki!

    2

    Aprítsd fel a zöldhagymát és a csípős paprikát, majd add hozzá a kimchihez.

    A csípős paprika mennyiségét ízlés szerint szabályozhatod. Ha nem szereted a túl erőset, használj kevesebbet vagy hagyd ki.

    3

    Egy másik tálban keverd össze a lisztet, a keményítőt, a sót, a borsot és a zúzott fokhagymát.

    A keményítő segít, hogy a palacsinta ropogósabb legyen.

    4

    Add hozzá a vizet, a szójaszószt, a tojást és a szezámolajat, majd keverd csomómentesre a tésztát.

    A tésztának sűrűnek kell lennie, de még folyósnak. Ha túl sűrű, adj hozzá egy kevés vizet.

    5

    Keverd a kimchi keveréket a tésztába, hogy egyenletesen eloszoljanak az ízek.

    Óvatosan keverd össze a kimchi keveréket a tésztával, hogy ne törjön össze a kimchi.

    6

    Egy serpenyőben melegítsd fel a növényi olajat közepes lángon.

    A serpenyőnek elég forrónak kell lennie, mielőtt beleteszed a tésztát.

    7

    Öntsd a tésztát a serpenyőbe, és egyenletesen oszlasd el. Süsd 3-4 percig, amíg az alja aranybarna lesz.

    Ne tegyél túl sok tésztát a serpenyőbe, mert a palacsinta vastag lesz és nehezen sül át.

    8

    Óvatosan fordítsd meg a palacsintát, és süsd további 2-3 percig, amíg mindkét oldala ropogósra sül.

    A palacsintát óvatosan fordítsd meg, mert könnyen széteshet.

    9

    Szeleteld fel, és tálald szójaszószos mártogatóssal vagy extra kimchivel.

    A szójaszószos mártogatóshoz adhatsz egy kis szezámolajat és aprított zöldhagymát is.