Korean Bulgogi Pizza marhahússal és gochujang szósszal

Korean Bulgogi Pizza – Bulgogi marhahússal

A Korean Bulgogi Pizza a koreai konyha egyik legikonikusabb ételének, a bulgogi marhahúsnak a pizzával való kombinációja. A bulgogi édes és sós ízei tökéletesen harmonizálnak a gochujang szósszal és a ropogós pizzatésztával. Ez a modern recept remek példa arra, hogyan találkozik a hagyományos koreai ízvilág a nyugati pizzakultúrával. Ideális választás azoknak, akik szeretnék a nemzetközi konyhát egy izgalmas csavarral gazdagítani.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
850 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db Pizzatészta
200 g Bulgogi marhahús (pácolt, vékony szeletek)
150 g Mozzarella sajt
1 db Vöröshagyma
20 g Újhagyma
10 g Szezámmag
50 ml Gochujang szósz
10 ml Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.

    A sütő előmelegítése kulcsfontosságú a ropogós pizza eléréséhez. Használj sütőpapírt, hogy a tészta ne ragadjon le.

    2

    Nyújtsd ki a pizzatésztát, és helyezd a tepsibe. Vékonyan olajozd meg a tészta felületét a ropogós textúra érdekében.

    A tészta kinyújtásakor használj kevés lisztet, hogy ne ragadjon az asztalhoz. Az olajozás segít a tésztának ropogósra sülni.

    3

    Kend meg a tésztát gochujang szósszal, ügyelve arra, hogy a széleket szabadon hagyd.

    A gochujang szósz mennyiségét ízlés szerint állítsd be. Ha nem szereted a csípőset, használj kevesebbet.

    4

    Szórd meg reszelt mozzarellával, majd helyezd el a vékonyra szeletelt, pácolt bulgogi marhahúst a pizza tetején.

    A bulgogi marhahúst egyenletesen oszlasd el a pizzán, hogy minden szeletre jusson.

    5

    Adj hozzá vékonyra szeletelt vöröshagymát és újhagymát, hogy frissességet és extra ízt adj a pizzának.

    A hagymákat vékonyra szeletelve add hozzá, hogy ne legyenek túl dominánsak az ízek.

    6

    Szórd meg szezámmaggal, majd süsd a pizzát 12-15 percig, vagy amíg a sajt megolvad és a tészta aranybarnára sül.

    Figyeld a pizzát sütés közben, mert a sütési idő sütőtől függően változhat. A szezámmag megpirulva még finomabb.

    7

    Sütés után hagyd pihenni 2-3 percig, majd szeleteld fel és tálald melegen.

    A pihentetés segít a sajtnak megszilárdulni, így könnyebb szeletelni a pizzát.