Korianderes kókuszos rizs tálalva

Korianderes kókuszos rizs

A korianderes kókuszos rizs egy egzotikus, frissítő fogás, amely a délkelet-ázsiai konyha egyik különleges ízvilágát hozza el. A kókusztej krémes gazdagsága tökéletesen kiegyensúlyozza a koriander frissességét, míg a pirított kókuszreszelék enyhe ropogósságot ad az ételnek. Ez a recept ideális választás, ha egy könnyed, mégis ízgazdag köretet keresel hal-, csirke- vagy vegetáriánus fogások mellé. A koriander és a kókusztej kombinációja különösen népszerű Thaiföldön és más ázsiai országokban, ahol a rizst gyakran fűszerezik friss zöldfűszerekkel és édes aromákkal. Ha szereted az egzotikus, mégis egyszerűen elkészíthető ételeket, ezt a receptet mindenképpen érdemes kipróbálnod. Könnyed, illatos és harmonikus – minden falat egy kis trópusi utazás!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
420 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Jázmin rizs
300 ml Kókusztej
100 ml Víz
10 g Friss koriander
20 g Kókuszreszelék
10 ml Olívaolaj
10 ml Lime leve
1 csipet
1 csipet Feketebors
2 gerezd Fokhagyma

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Mosd át alaposan a jázmin rizst hideg vízben, amíg a víz tiszta nem lesz. Ez segít eltávolítani a felesleges keményítőt, így a rizs pergősebb marad.

    Az alapos mosás elengedhetetlen a pergős végeredményhez. Legalább 3-4 alkalommal öblítsd át a rizst.

    2

    Egy közepes lábosban forrald fel a kókusztejet és a vizet egy csipet sóval, majd add hozzá a rizst. Fedő alatt, alacsony lángon főzd 12-15 percig, amíg teljesen megpuhul.

    Fontos, hogy alacsony lángon főzd a rizst, hogy ne égjen le. Ne emeld fel a fedőt főzés közben, hogy a gőz ne szökjön ki.

    3

    Amíg a rizs fő, aprítsd fel a fokhagymát és a friss koriandert. A kókuszreszeléket egy száraz serpenyőben pirítsd aranybarnára 2-3 perc alatt, majd tedd félre.

    A kókuszreszeléket folyamatosan kevergetve pirítsd, mert könnyen megéghet.

    4

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat közepes lángon, majd add hozzá a fokhagymát. Pirítsd 1-2 percig, amíg illatos lesz.

    A fokhagymát ne pirítsd túl, mert megkeseredhet.

    5

    Öntsd a megfőtt rizst a serpenyőbe, majd keverd át, hogy az olaj és a fokhagyma jól eloszoljon.

    Óvatosan keverd, hogy ne törd össze a rizsszemeket.

    6

    Szórd bele a pirított kókuszreszeléket és az aprított koriandert, majd óvatosan keverd össze, hogy az ízek jól elvegyüljenek.

    A koriandert a végén add hozzá, hogy friss maradjon.

    7

    Adj hozzá frissen facsart lime levet és ízlés szerint feketeborsot, majd azonnal tálald.

    A lime leve kiemeli a kókusz és a koriander ízét. Kínálhatsz mellé egy kis chili szószt is, ha szereted a csípőset.