Korianderes paradicsomsalsa tĂĄlalva

Korianderes paradicsomsalsa

A korianderes paradicsomsalsa a mexikĂłi konyha egyik legismertebb Ă©s legnĂ©pszerƱbb kĂ­sĂ©rƑje. Az egyszerƱ alapanyagok Ă©s a friss fƱszerek kombinĂĄciĂłja teszi ezt a receptet ellenĂĄllhatatlannĂĄ. MexikĂłban a salsĂĄt szinte minden Ă©tkezĂ©shez fogyasztjĂĄk, legyen az taco, nachos vagy grillezett hĂșsok. A lime leve Ă©s a koriander frissessĂ©ge tökĂ©letesen kiegĂ©szĂ­ti a paradicsom Ă©des-savanykĂĄs Ă­zĂ©t, miközben a csili enyhe csĂ­pƑssĂ©get ad a szĂłsznak. KĂ©szĂ­tsd el otthon, Ă©s hozd el a mexikĂłi Ă­zeket az asztalodra!

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 0 perc
Teljes 15 perc
120 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 4 db Érett paradicsom
⭕ 15 g Friss koriander
⭕ 1 db Lilahagyma
⭕ 1 gerezd Fokhagyma
⭕ 1 db Zöld csili
⭕ 1 db Friss lime leve
⭕ 1 tk. Só
⭕ 1 ek. Olívaolaj

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    Mosd meg a paradicsomokat, Ă©s vĂĄgd Ƒket aprĂł kockĂĄkra. A kisebb kockĂĄk könnyebben elkeverednek a többi hozzĂĄvalĂłval.

    A paradicsomokat hĂĄmozhatod is, ha nem szereted a hĂ©jukat. Ehhez forrĂĄzd le Ƒket, majd hĂșzd le a hĂ©jukat.

    2

    Aprítsd fel a lilahagymåt és a fokhagymåt finomra. Ez segít, hogy az ízek jobban eloszoljanak a salsåban.

    A lilahagyma enyhébb ízƱ, mint a vöröshagyma, de helyettesítheted vele, ha nincs lilahagymåd.

    3

    Vågd vékony szeletekre a zöld csilit, majd aprítsd fel a friss koriandert.

    A csili magjait tĂĄvolĂ­tsd el, ha nem szereted a tĂșl csĂ­pƑs Ă­zt. A koriander mennyisĂ©gĂ©t Ă­zlĂ©s szerint ĂĄllĂ­tsd be.

    4

    Egy közepes tĂĄlban keverd össze a paradicsomot, lilahagymĂĄt, fokhagymĂĄt, csilit Ă©s koriandert. Ügyelj rĂĄ, hogy minden egyenletesen eloszoljon.

    Kíméletesen keverd össze a hozzåvalókat, hogy a paradicsom ne törjön össze.

    5

    Facsard rå a lime levét, add hozzå az olívaolajat és a sót. Keverd össze alaposan, hogy az ízek összeérjenek.

    A lime levét frissen facsard ki. Az olívaolaj opcionålis, de selymesebb ållagot ad a salsånak.

    6

    Hagyd ĂĄllni a salsĂĄt hƱtƑben legalĂĄbb 30 percig, hogy az Ă­zek összeĂ©rjenek. TĂĄlalĂĄs elƑtt keverd ĂĄt mĂ©g egyszer.

    A hƱtĂ©s segĂ­t, hogy az Ă­zek jobban összeĂ©rjenek. A salsa hƱtƑben 2-3 napig tĂĄrolhatĂł.